Mako

Japonska princesa se bo poročila s plebejcem. In ostala brez vsega

R.T.
1. 10. 2021, 15.05
Posodobljeno: 1. 10. 2021, 15.05
Deli članek:

Spoznala sta se leta 2012. Poročiti bi se morala že leta 2018.

Profimedia
Kei Komuro in princesa Mako leta 2018

Po letih kontroverznosti se bo japonska princesa Mako, hčerka kronskega princa Fumihita, poročila s svojim nekdanjim sošolcem in plebejcem. S tem se bo odpovedala svojemu kraljevemu statusu.

Poroka bo 26. oktobra – biti bi morala že leta 2018, a so jo preložili, ker naj bi ženinova družina zašla v finančne težave.

Pričakovati gre, da se bosta, potem ko bosta poročena, preselila v Združene države Amerike, kjer si Kei Komuro denar služi kot odvetnik.

Izdatna medijska pozornost je princeso stala dušnega miru, saj je zaradi nje razvila posttravmatsko stresno motnjo. Stres je načel tudi zdravje njene tete, cesarice Masako, saj se od nje pričakuje, da bo povila moškega potomca.

Par se je spoznal leta 2012 v Tokiu. Zaročila sta se pet let pozneje.

Mako naj bi ostala tudi brez »dote«, ki običajno pripada članu kraljeve družine, ko gre ta na svoje. Tudi fanfar ne gre pričakovati, ki pritičejo takšnemu dogodku. Če bo ostala brez denarja in ceremonije, bo prva članica kraljeve družine, ki jo bo to doletelo. Na tem mestu velja omeniti, da moških članov to v primeru poroke z žensko, ki ni modre krvi, ne doleti.