Prijateljstva, ki so se začela na šolskih hodnikih

Ste vedeli, da so ti zvezdniki hodili skupaj v šolo?

Marjana Vovk
2. 7. 2021, 05.58
Deli članek:

Da je svet majhen, dokazujejo zvezdniki, ki so skupaj gulili šolske klopi, igrali v istih moštvih in šolskih predstavah, si delili študentske sobe ali se srečevali na hodnikih srednjih šol. Kar nekaj danes svetovno znanih osebnosti še vedno ohranja prijateljstva, ki so jih spletli v najstniških letih v šolskih stavbah. Razkrivamo vam nekaj teh slavnih šolskih parov.

Profimedia
Nicole Kidman in Naomi Watts

Nicole Kidman in Naomi Watts

Nič čudnega, da sta igralki veliki prijateljici, saj sta bili sošolki na srednji šoli v Sydneyju. Štiriinpetdesetletna Nicole je povedala, da sta z 52-letno Naomi kot najstnici celo skupaj začeli z manekenstvom, preden sta se obe odločili za igralstvo. Njun prvi skupni film pa je bil Flirtanje leta 1991 in takrat se je med njima rodilo pravo prijateljstvo, ki traja še danes. »Sva kot sestri,« pravi Naomi.

Ben Affleck in Matt Damon

Profimedia
Matt Damon in Ben Affleck

Petdesetletni Matt in 48-letni Ben sta skupaj napisala scenarij in zaigrala v filmu Dobri Will Hunting, ki ju je izstrelil med zvezde. Fanta sta se poznala že dolgo prej, saj sta bila soseda in sta hodila na isto osnovno šolo v Cambridgeu, potem pa sta v srednji šoli imela še istega učitelja igre. Njuna posebna vez se je spletla, ko je Ben v srednji šoli Matta branil v pretepu s starejšim nasilnežem.

Cameron Diaz in Snoop Dogg

Oseminštiridesetletna igralka in 49-letni raper sta si delila šolske hodnike politehnične srednje šole v Kaliforniji. Glasbenik je pred leti v neki pogovorni oddaji celo razkril, da je plavolasi lepotici nekajkrat prodal travo. Igralka tega ni zanikala: »Zagotovo sem kupovala pri njem. Spomnim se ga kot visokega suhca z veliko čopki po glavi.«

Adam Levine in Jonah Hill

Pevec skupine Maroon 5 in komik sta skupaj hodila v osnovno šolo Brentwood v Los Angelesu.  »Najina očeta sta se spoznala pri ravnatelju,« je v smehu priznal 37-letni Jonah. Kasneje sta bila tudi večkrat cimra in delila sta si avtomobil. Dvainštiridesetletni Adam je igralca celo prosil, da ga je leta 2014 poročil z Behati Prinsloo.

Eddie Redmayne in princ William

Profimedia
Eddie Redmayne in princ William

Devetintridesetletni igralec in prav tako 39-letni prestolonaslednik sta bila sošolca v srednji šoli, prebivala sta v istem internatu in na kolidžu Eton igrala ragbi za isto moštvo. »William je čudovita oseba. Vedno se mi je malce smilil, ker so se med tekmami vsi zaletavali vanj, želeli so podreti bodočega kralja Anglije. Prenesti je moral ogromno udarcev,« je dejal Eddie.

Kristen Bell in Matthew Morrison

Štiridesetletna igralka in 42-letni igralec sta se spoznala na newyorški univerzi in si bila takoj simpatična. Kristen je celo priznala, da sta odšla na nekaj zmenkov: »Z Mattyjem sva nekaj malega časa hodila.« Ljubezen med njima žal ni zacvetela, čeprav sta dve leti tudi skupaj hodila na igralsko šolo.

Tommy Lee Jones in Al Gore

Profimedia
Tommy Lee Jones in Al Gore.

Spoznala sta se na Harvardu in bila kar štiri leta sostanovalca; 74-letni igralec pravi, da sta s 73-letnim nekdanjim podpredsednikom preživljala kar divje čase. »Kaj sva počela? Igrala biljard in gledala Zvezdne steze, namesto da bi se učila za izpite.«