Zabava

Očetu podaljšali skrbništvo nad pop princeso

Eva Jandl
24. 8. 2020, 20.40
Deli članek:

Pevka Britney Spears je zaprosila sodišče, da njen oče ne bi bil več njen skrbnik, a je sodišče ni uslišalo. Njeni oboževalci so zdaj že prepričani, da živi v ujetništvu.

Osebni arhiv
Življenje in finance Britney od leta 2008 upravlja njen oče, pravna ureditev skrbnika pa je podobna tisti, ki se običajno uporablja za stare, nemočne ali invalidne osebe. Vzrok za skrbništvo naj bi bilo njeno slabo duševno zdravje in zloraba različnih substanc.

Milijoni oboževalcev po svetu so čakali, kako bo odločilo sodišče glede ene največjih pop ikon našega časa, Britney Spears (38). Skrbnik nad njenim življenjem in njenimi financami je namreč že 12 let njen oče, Jamie Spears, in Britney je na sodišče naslovila prošnjo, da bi nadzor ostal v rokah družinske prijateljice Jody Montgomery, ki je odgovornost prevzela letos, ko je oče hudo zbolel in ni mogel skrbeti za hčerkino zdravje. Pevkin odvetnik je za ameriške medije povedal, da je Britney zelo ostro zahtevala, da se oče ne vrne kot njen skrbnik in da se je za to pripravljena tudi boriti na sodišču. Sodišče pa je odločilo, da bo oče pevkin skrbnik vse do 1. februarja, ko bodo o zadevi ponovno odločali.

V zlati kletki?

Britney, ki velja za eno najbolj priljubljenih pop pevk, pa je s svojo prošnjo sodišču še bolj razvnela ugibanja v gibanju #FreeBritney (Svobodna Britney), kjer so prepričani, da zvezdnica živi v ujetništvu, zato so pred sodiščem organizirali protest, vso zgodbo pa je še bolj podžgalo to, da se je protesta udeležil tudi njen nekdanji soprog, Jason Alexander. Britney je to še podžigala s svojimi objavami na družbenih omrežjih, oboževalci pa so tudi že začeli zbirati podpise, saj so prepričani, da pevka živi v ujetništvu pod strogimi pravili.