kakšni so koncerti po priporočilih NIJZ?

FOTO: Modrijani spet med ljudmi, Blaž Švab sedaj pred koncerti počne to

E.J.
23. 8. 2020, 20.32
Posodobljeno: 23. 8. 2020, 20.35
Deli članek:

Koncertov in veselic to poletje ni bilo, a vsi vendar niso obupali. Modrijani že igrajo obiskovalcem, kakšni so koncerti po priporočilih NIJZ?

osebni arhiv
Blaž na fotografiji skrbno meri razdalje med stoli, da bodo ustrezale navodilom in priporočilom.

Ko smo marca govorili z Blažem Švabom, pevcem skupine Modrijani, nam je najprej povedal, da so morali žal prekiniti turnejo Modrijani osebno po Sloveniji. »Nadaljevali bomo, ko bo to mogoče. Prav tako smo prekinili snemanje novih skladb in videospotov. Ko bo znova mogoče, bomo izdali nekaj novih pesmi, narodnozabavnih in zabavnih. Pesmi so zelo lepe. Komaj čakamo, da jih zapojemo ljudem v živo.« To se je pred kratkim zgodilo, saj so dobili dovoljenje za sedem koncertov v avgustu, a seveda morajo upoštevati vse zapovedane stroge omejitve Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).Tako nadaljujejo prekinjeno turnejo.

Z METROM NA PRIZORIŠČE

»Med ljudmi mora biti meter in pol razdalje, zato vse osebno premerim,« se smeji Blaž Švab, ki tudi sam meri razdaljo med stoli za obiskovalce in skrbi, da so nastopajoči od prve vrste oddaljeni zapovedanih osem metrov. Na koncertih ne sme biti gneče, obvezne so zaščitne maske in razkužila. »Do 500 nas je vseh skupaj, zdravje ljudi je na prvem mestu,« pravi. Meni, da se ljudje na koncertih tudi sprostimo in razveselimo v teh negotovih časih. Odobritev za koncerte so sicer dobili izredno hitro, skupaj z natančnimi navodili, s tem pa so nekako odprli sezono koncertov, saj je zdaj nekaj koncertov napovedalo tudi nekaj drugih glasbenikov.