DRUGAČE

FOTO: Znane Slovenke pokazale svoja jajca in potice

Eva Jandl
14. 4. 2020, 21.00
Deli članek:

Vsekakor je praznovanje velike noči letos prvič potekalo popolnoma drugače, kot smo navajeni. Kako so si znani popestrili praznike? Z barvanjem pirhov in peko potice.

Osebni arhiv
Nuša Rojs je pokazala svojo potico.

Nuša Rojs (28), pevka in slovenska zmagovalka hrvaškega šova Sanjski moški, je o praznikih najprej kritično povedala: »Mislim, da so vsi prazniki po malem postali preveč skomercializirani z namenom potrošnje. Zame je bistvo praznika, da se spomnim zgodbe Jezusa, kaj je učil, kaj je pretrpel za nas in kako, s kakšnim namenom se je žrtvoval. In da tako živim tudi sama vsak dan, da sproti odpuščam, ko me kdo prizadene, in se učim ljubiti bližnje tako, kot ljubim sebe. Zato mi ni treba nakupiti vse znižane šunke, pobarvati jajc in iti v cerkev. Spoštujem vse, ki nosijo vero v svojem srcu, če jo ali če je ne izkazujejo na ta način.« Pri njih doma je mama pripravila velikonočni zajtrk, Nuša pa je spekla potico. »Glede na trenutno stanje sem res vesela, da za nas življenje poteka dokaj normalno in je bil zajtrk enak kot vsako leto. Smo zdravi in veseli, da se lahko družimo ter da so bile tudi letos na mizi različne dobrote. Želim si, da bi vsi bili te sreče, a če je morda za koga, ki to bere, drugače, imejte v mislih, da vse enkrat mine in da bo kmalu minila tudi stiska, ki jo doživljate. In tisti, ki ste takšne sreče, da imate te osnove v življenju, torej zdrave starše in kaj za pod zob, cenite to in bodite hvaležni.«

Osebni arhiv
Natalija Verboten si želi, da bi toplina napolnila prav vsak dom.

POTICE IN PISANKE ZNANIH

Prvič v življenju pa je sama spekla potico in pletenico pevka Nuša Derenda (51), tudi pevka Saša Lendero (46) se je prvič spopadla s tem kulinaričnim izzivom.

Osebni arhiv
Tanja Žagar ima najraje rdeče pirhe, ki jih je barvala skupaj s sinom Karlom.

Tanja Žagar (37) je voščila praznike s pirhi, prav tako Natalija Verboten.

Osebni arhiv
Ena in edina Helena Blagne je pokazal posebno pisanko, ki jo je dobila v dar v gledališču.

Osebni arhiv
Nuša Derenda se je pri 51 letih prvič preizkusila v peki potice in pletenice.

S potico se je pohvalila tudi pevka in voditeljica Darja Gajšek, ki med karanteno ustvarja in predstavlja novo pesem, oglasila pa se je tudi diva Helena Blagne, ki je pokazala posebno pisanko, ki jo je dobila v dar od gledališke garderoberke.

Osebni arhiv
Darja Gajšek je pokazala dve potici, pirhe in butaro ter zapela novo pesem.