DRAMA

Mexit je prestavljen, zakonca že v Londonu

N.S.
14. 4. 2020, 20.45
Deli članek:

Velikonočni prazniki so bili za britansko kraljevo družino spet kot vožnja na vlaku smrti. Govori se, da se v London vračata princ Harry in Meghan, kraljica Elizabeta II. pa bo še letos predala krono, a menda ne svojemu sinu Charlesu.

Profimedia
Harry in Meghan s svojim sinom Archiejem

Novi koronavirus je dodobra spremenil svet, izjema niso niti kronane glave, saj so se močno premešala tudi karte na britanskem dvoru.

Velikonočni prazniki so prinesli nove in sočne govorice, o katerih pišejo vsi britanski mediji. Če gre verjeti danim informacijam, se v Veliko Britanijo vračata princ Harry in soproga Meghan Markle s sinom Archiejem. V Los Angelesu, kjer sta živela zadnje tedne, si zaradi stanja, ki vlada po vsem svetu, ne moreta privoščiti strogega varovanja. Potem ko sta izstopila iz kraljeve družine, jima ne pripada več denar za varovanje, obenem je ameriški predsednik Donald Trump odločno povedal, da za njuno varovanje Amerika ne bo plačala niti centa. Tako sta zakonca Sussex začasno ustavila »projekt Mexit« in se, sodeč po govoricah, že vrnila v London pod okrilje kraljeve družine, so zapisali britanski mediji, ki so še razkrili, da naj bi varovanje za Harryja, Meghan in Archieja na leto stalo 2,3 milijona evrov.

Včeraj sta tudi Harry in Meghan sporočila, da sta zaradi trenutnega stanja preložila predstavitev novih projektov in novega imena, pod katerim naj bi delovala v prihodnje. Kot so že pred dnevi razkrili mediji, naj bi po novem delovala pod novo fundacijo, ki bo nosila preprosto ime Archewell. Ime, katerega del je grška beseda »arche«, bo tako nadomestilo njuno znamko Sussex Royal. Beseda »arche«, ki med drugim pomeni začetek oziroma počelo, jima je bila v navdih, ko sta izbirala ime za svojega prvorojenca Archieja. Zakonca sta se hkrati vsem zahvalila za podporo ter jim zaželela lepe in varne praznike.