KRALJEVI DVOR

Tradicionalno božično kosilo letos drugačno

Sonči Nered Čebašek
21. 12. 2018, 21.05
Posodobljeno: 21. 12. 2018, 21.38
Deli članek:

Zgodnje božično kosilo, ki ga za razširjeno družino vsako leto okoli 20. decembra v jedilnici Buckinghamske palače pripravi britanska kraljica Elizabeta II., je vedno prav poseben dogodek.

Profimedia
Kate Middleton ob prihodu v palačo.

Datum kosila je vedno objavljen na urniku dogodkov na uradni spletni strani kraljeve družine in je znak za fotografe, da gredo v akcijo. Upanje, da bi v objektiv lahko ujeli vsaj delček dogajanja za praznično mizo, je sicer že davno pošlo, saj je skozi zastrte debele žametne zavese nemogoče kaj videti, je pa vsako leto na moč zanimivo spremljati, kdo je med povabljenci, katerih število se po navadi vrti okoli petdeset. Ko se potegne črta pod seznamom povabljencev, je seveda zanimivo tudi ugibanje, zakaj koga, ki je bil zagotovo povabljen, ni bilo.

Vojvodinji pred otroki

Predbožično kosilo je bilo do zdaj tudi idealna priložnost za »inventuro« med vnuki in pravnuki ter komentiranje, koliko je kdo zrasel in podobno. Zadnji dve leti sta bili najbolj pričakovana sin in hči princa Williama in Kate Middleton, princ George in princesa Charlotte. No, tokrat pa so bili ljubki otročiči povsem v drugem planu, najbolj nestrpno se je pričakovalo, kako bosta videti vojvodinja Cambriška Kate Middleton in vojvodinja Susseška Meghan Markle, ki sta bili  zadnje čase tarči nešteto namigovanj, da med njima vlada prava vojna.

Profimedia
5 meghan

 Ker sta bili v avtomobilih poleg svojih soprogov obe očitno dobro razpoloženi in veseli družinskega druženja, je teorija o njunih nesoglasjih zdaj na precej majavih temeljih, kar pa je za priljubljenost kraljeve družine močno dobrodošlo.

Nenavadna oblačila

Zaradi imenitnosti dogodka so vsa leta povabljene aristokratinje blestele v novih toaletah, a tudi to se je letos postavilo na glavo. Za soprogi kraljičinih vnukov Williama in Harryja – Kate in Meghan, ki sta najbolj pod drobnogledom modnih kritikov, se je že isti popoldan vedelo, da bosta oblečeni v toaleti, ki sta ju že nosili ob drugih priložnostih. Kaj kmalu zatem pa so modni strokovnjaki ugotovili še, da je princesa Beatrice k babici prišla na kosilo v istem plašču, ki ga je prejšnji večer oblekla za na zasebno zabavo.

Manjkajoči

Med pogrešanimi na zabavi je bila letos soproga prestolonaslednika princa Charlesa, Camilla Parker, ki jo je že nekaj dni prej kuhala visoka vročina in je bila njena odsotnost zato samoumevna. V zobe pa sta se s svojo odsotnostjo dala princesa Eugenie in njen mož Jack Brooksbank, ki sta se opravičila, češ da sta oba zbolela za virozo, medtem ko so se v medijih pojavile fotografije, na katerih sta oba čila in zdrava le nekaj ur prej – na zabavi v enem od londonskih prestižnih nočnih klubov, ki je trajala vse do jutra.