Princesa Diana

Je butler izdajalec ali njen oboževalec?

S.N.Č. / Novice Svet24
4. 5. 2018, 07.30
Posodobljeno: 4. 5. 2018, 10.15
Deli članek:

Nekdanji dvorni butler Paul Burrell (59) in pozneje osebni asistent pokojne princese Diane je v 90. letih prejšnjega stoletja poznal malodane vse kraljevske skrivnosti. Še posebej njene …

Profimedia
Nekdanji Dianin butler je zaradi svoje zgovornosti zelo dobrodošel gost v raznih šovih.

V času, ko je delal zanjo, je veljal za njenega najboljšega prijatelja. Kot je sam dejal, je bil njena edina opora, a trden kot skala, ko ji je stal ob strani. In ona mu je v tem pritrdila.

Po njeni smrti pa se je zdelo, da ni najbolj jasno, kakšna je bila njegova vloga, saj je razkril marsikatero intimnost iz njenega življenja.

Gostovanja

Zanimanje za Diano je še 20 let po njeni smrti skoraj tako veliko kot v času njenega življenja.

Dianina sinova, princa William in Harry, sta ga označila za izdajalca njune mame, medtem ko je večina ljudi menila in še vedno trdi, da je Paul Dianin najboljši prijatelj, saj jo s tem, ko o njej govori, še bolj kuje v zvezde in dela nepozabno.

O pokojni princesi je Paul napisal dve knjigi, ki sta se seveda obe izvrstno prodajali, še vedno pa ga kot gosta vabijo v številne televizijske in radijske oddaje, v katerih je tema pogovorov Lady Di.

Vedno kaj novega

Po njegovem zadnjem nastopu v enem od televizijskih šovov pa se vseeno postavlja čisto utemeljeno vprašanje, kako da ima Paul na zalogi nove in nove podatke iz princesinega življenja ... Če so nekatere stvari, ki jih je razkril šele zdaj, bolj zanimive kot vse prejšnje, zakaj jih ni obelodanil že v kateri od knjig ali v katerem od intervjujev? Nekateri celo namigujejo, da si je Paul začel stvari o Diani kar izmišljevati, zato da ne gre v pozabo in da na njen račun še služi.

Zadnje cvetke

In katere zadnje pikantnosti so Burrellovo verodostojnost postavile pod vprašaj? Med drugim je možakar dejal, da je moral imeti pri sebi vedno brisače in vodo, da je Diano očedil, ker je zaradi bulimije menda vsepovsod bruhala. Imela je menda tudi videnja, da jo hoče soprog ubiti v prometni nesreči, in je zato ves čas živela v (upravičenem) strahu.

Sodu pa je izbila dno trditev, da je skupaj z Diano na vrtu Kensingtonske palače na skrivaj pokopal mrtvorojenega otroka njene mladostne prijateljice.