Uspeh za uspehom

FOTO: S svojo skladbo osvojil Kitajsko

T.P.
17. 12. 2017, 20.25
Posodobljeno: 17. 12. 2017, 21.44
Deli članek:

Skladatelj, producent, aranžer, dirigent, avtor in bobnar KiNG FOO se je ta teden vrnil iz Kitajske.

osebni arhiv
Rok Golob

Rok Golob je bi v Šanghaj povabljen na izvedbo skladbe Composers trip to China, ki jo je napisal po naročilu za Šanghajski državni orkester (Shanghai National Chamber Orchestra).

IZJEMEN ODZIV IN NOVO POVABILO

Koncert je bil v dvorani Shanghai Symphony Orchestra Hall, Rokova skladba pa je doživela izreden odziv, saj je v aranžmaju uporabil stare, tradicionalne kitajske instrumente, kot so erhu, sheng, pipa, ki jih je združil v moderno skladbo s komičnimi govornimi vložki. Zaradi izjemnega odziva in uspešnosti koncerta se mu na Kitajskem obetata še dva dodatna, poleg tega so ga s še nekaj izbranimi komponisti povabili na novo turnejo, tokrat po Mongoliji in drugih kitajskih mestih.

osebni arhiv
Rok pred panojem, ki zaznamuje 90. obletnico ustanovitve šanghajskega glasbenega konservatorija.

»Koncert je bil posledica enomesečne vsekitajske turneje, ki se je dogajala pred letom dni, v okviru katere smo izbrani komponisti spoznavali kitajsko kulturo in njene ustvarjalce. Neverjetno, koliko spoštovanja in navdušenja kitajskih kolegov smo bili deležni! Seveda je bilo navdušenje obojestransko. Mislim, da bi se tudi naša vlada lahko veliko naučila od njih o pomembnosti glasbe in kulture za državo,« je ob vrnitvi iz Šanghaja povedal Golob, ki je na Kitajskem izvedel za še eno izvrstno novico. Njegovi KiNG FOO-jevci so bili namreč izmed 108 prijavljenimi izbrani med 16 izvajalcev, ki bodo nastopili na EMI 2018. Za vstopnico na izbor za pesem Evrovizije se bodo potegovali s skladbo z delovnim naslovom Žive sanje!

osebni arhiv
Glasbenik je skladbo, s katero je osvojil glasbene sladokusce, napisal po naročilu za Šanghajski državni orkester (Shanghai National Chamber Orchestra).

osebni arhiv
Rok je imel tudi nekaj prostega časa, ki ga je izkoristil za ogled tamkašnjih znamenitosti.

Mediaspeed
Skladatelju se na Kitajskem obetata še dva dodatna koncerta, poleg tega so ga s še nekaj izbranimi komponisti povabili na novo turnejo, tokrat po Mongoliji in drugih kitajskih mestih.