Vlado Kreslin

Na odru z očetom in dedovo uro

Teja Pelko
28. 8. 2017, 21.10
Deli članek:

Zadnji avgustovski teden je v poletnem gledališču že tradicionalno rezerviran za prekmurskega godca.

Marko Vavpotič / M24.si
Vlado Kreslin in BeleTinke

Vlado je namreč na njem to leto stal že 26. v samostojni karieri, pred tem pa še s svojimi Krpani. 

Tokrat sta se mu na odru pridružila gosta, Dražen Turina - Šajeta in vokalna skupina BeleTinke, na veliko veselje oboževalcev pa tudi njegov oče Milan, ki je pri 87 letih znova dokazal, da še ni za v staro šaro. Med pesmijo Daj mi, Micka, pejneze nazaj se je celo zavrtel z eno od BeleTink.

Marko Vavpotič / M24.si
Vlado in Milan Kreslin

TISTA ZAKARTANA URA
Kreslin je na koncertu predstavil tudi svojo novo pesem o italijanski žepni uri, ki jo je njegov ded prinesel po prvi svetovni vojni s soške fronte, nato pa jo je zakartal v lastni gostilni. Novi lastnik jo je odnesel k urarju, nato pa pozabil nanjo. Čez leta se je na uro ob očetovem obisku spomnil urar, oče pa jo je nato odkupil nazaj in jo s ponosom prinesel na koncert.

Kreslin je sicer v svojem dve uri in pol dolgem koncertu obiskovalce razveselil s številnimi uspešnicami iz svoje bogate glasbene zakladnice, ti pa so se mu na koncu zahvalili s stoječimi ovacijami. 

V njegovih pesmih je uživala tudi pevka Maja Prašnikar. »Vlada Kreslina rada poslušam. Poznam vse njegove legendarne komade in si jih tudi prepevam. Moj najljubši je Od višine se zvrti,« je povedala zvezdnica, ki sicer ni bila pogosto na njegovih koncertih, saj so se jima križali termini. 

Bo pa imela zanje še veliko priložnosti. Na njih bo lahko slišala tudi njegove nove pesmi. Vlado se je namreč pred kratkim vrnil z »odklopa«, na katerem dobi največ navdiha. »Snujejo se novi projekti. Največ navdiha dobim, ko grem na kakšno potovanje, ko imam mir in čas – ko sem 'iz matrice'. Takrat po navadi kaj naredim. In tudi letos je bilo tako,« je dejal Vlado, ki si bo sicer letošnje poletje najbolj zapomnil po ekstremni vročini.