Mitja Gajžar

Počitniške prigode: Prvič se je zgodilo, da se niso sprli

am
6. 8. 2017, 18.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Dopust se večkrat zakomplicira, še preden se odpravimo od doma. Vzrok je pri večini dopustnikov enak – prtljaga. Na lastni koži je to izkusil tudi zgovorni radijski voditelj Mitja Grajzar.

Osebni album
Mitja je izjemno ponosen na svojo izbranko, saj pravi, da je bila tudi tokrat popolna gospodinja.

Mitja pravi, da se vse prevečkrat stres začne že doma, sploh ko je treba vse spakirati v avto, nič drugače pa ni, ko je treba spakirati za domov. »Meni osebno je bolj stresno na začetku, pravzaprav že tisti zadnji teden pred odhodom, ko je na radiu treba še vse postoriti. Ampak z mislijo na oddih, ki prihaja, gre lažje. Saj veste, moški redko kompliciramo, sam sem lahko v istih kratkih hlačah ves dopust, tako da kakšnih pretiranih težav s pakiranjem nimam – otroci in žena so pa drugo vprašanje,« nam je zaupal Grajzar.

Osebni album
Kje so dopustovali, Mitja noče razkriti, saj ne želi, da odkrijemo njihov mali košček raja.

Obračanja nazaj skorajda ni več

Seveda ob tem nismo mogli mimo vprašanja, kako se – glede pakiranja – uskladi z ženo. »Ona bi itak pol stanovanja vzela s sabo, ni pomembno, kako velik je avtomobil – tudi če bi bil kombi, bi bil napolnjen do stropa. Pa, halo, gremo na Hrvaško, ne v Sibirijo! Letos se nama je prvič zgodilo, da se nisva skregala. Nekako sva že navajena, da jaz poskrbim zase, za vso našo tehniko, polnilce in veljavne dokumente, ona pa za otroke in seveda zase. Jaz se poskušam ne vtikati v to, kaj bo vzela s seboj, ve približno, koliko gre v avto, in tako samo oznanim približni čas odhoda, to je to. Imava tudi nenapisano pravilo, da če se je kaj pozabilo – obrnem do krožišča Tomačevo, če smo že naprej, ni več obračanja.«

Osebni album
»Letos se je izkazalo za izjemno priročno, da je bila naša domača plaža resnično le 'pljunek' stran od apartmaja,« pove Mitja

Odklop

Pravi odklop se vedno začne, ko prispejo na cilj. »Ker si daljši skupni dopust privoščimo samo enkrat na leto, čisto na vsak evro ne gledamo. Jemo tudi zunaj, po navadi kakšne kalamare, ribe, školjke, v glavnem morske stvari. Otroci naročijo kakšno pico, pomfri ali zrezek. Ob majhnih otrocih sicer težko govorimo o tistem pravem dopustu, na katerem bi se človek lahko naspal in res spočil, ampak z malo sodelovanja odraslih in puščanja svobode drug drugemu za kakšen dan ali dva – se vsekakor da sprostiti,« je zaključil Mitja.