Zanika, da je vodja kulta

R. Kelly trinog? Prositi naj bi ga morale za hrano, starši pa jadikujejo, da jim je opral možgane

R.T.
18. 7. 2017, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pevec je zanikal namigovanja, da skrbi za čredo mladenk, zbranih v kult.

Profimedia
Ženske ga menda morajo naslavljati z »očka«.

Profimedia
Njegov največji hit je skladba I Believe I Can Fly.

50-letni R. Kelly (Robert Sylvester Kelly) se sooča z obtožbami, ki njegovi osebi ne delajo uslug: da je vodja kulta mladih povzpetnic, ki bi rade uspele v glasbeni industriji in ki živijo v hišah v Atlanti in Chicagu, za katere naj bi plačeval pevec.

Zaenkrat sta zabeležena dva primera staršev – ena družina iz Georgie in ena iz Floride –, ki od policije zahtevajo, da otme njihove odtujene hčerke, potem ko so jih pevcu zaupali v upanju, da bo iz njih naredil zvezde. Policisti so ukrepali, a kaj ko dekleta vztrajajo, da so v Kellyja zaljubljene. Ker štejejo dovolj let, jim roka zakona ne more pomagati.

V Chicagu rojenega Kellyja so od 7. pa do 15. leta zlorabljali tako moške in ženski – med njimi so bili tudi taki, ki so jih z njim vezale sorodstvene vezi. Ko je imel 27 let, se je poročil s 15-letno pevko Aaliyah, ki se je izdajala za 18-letnico, da je njuna namera sploh lahko uspela. Sodili so mu zaradi otroške pornografije, a je bil razglašen za nedolžnega.

Vodi njihova življenja

Ameriški mediji so govorili s tremi ženskami – Cheryl Mack, Kitti Jones, Asante McGee –, ki so do nedavnega bile del njegovega »notranjega kroga«. Vse so ga obtožile fizične in psihične zlorabe. Po njihovih besedah naj bi v najetih domovanjih v Chicagu in Atlanti živelo šest žensk, on pa naj bi nadziral vsak vidik njihovih življenj: kaj jejo, kako se oblačijo, kdaj se umivajo, kdaj spijo in kako se vedejo v postelji. Spolne odnose naj bi snemal in jih predvajal svojim moškim prijateljem. Ženske ga menda morajo naslavljati z »očka«.

Cheryl Mack, ki je za Kelly začela kot asistentka delati leta 2013, je dejala, da ženske padejo v njegove kremplje, ker mislijo, da bodo živele na veliki nogi. »Moraš prositi za hrano. Moraš prositi, da lahko greš na stranišče. Nadziranje uma ima v malem prstu. Kelly je pravi lutkovni mojster.«

Kelly preko odvetnikov vse obtožbe zanika in pravi, da bo naredil vse, da opere svoje ime.

Izpovedi ene od domnevnih žrtev lahko prisluhnete v spodnjem posnetku.