Prezgodaj za obljube

Iskreni Mario pred dopustom

Alesh Maatko
18. 7. 2017, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Tik preden je odgovorni urednik razvedrilnega programa na Televiziji Slovenija Mario Galunič odletel čez lužo, v Južno Ameriko, smo preverili, kaj zabavnega se nam obeta na televiziji.

Žiga Culiberg
Mario nam je zaupal, da novih projektov do konca leta ne bo. »Seveda pa vznemirjeni predlagamo vse polno novosti v letu 2018, a do tja je šele treba priti,« dodaja.

Glede na to, da je razvedrilni program nacionalne televizije spomladi presenetil s festivalom DSZG, nas je najprej zanimalo, ali se kaj podobnega obeta tudi prihodnje leto. »Na žalost je za obljube v letu 2018 prezgodaj. Kot veste, bo naš programsko-produkcijski načrt (PPN) sprejet šele konec leta, takrat bom lahko povedal zagotovo, kaj bomo delali. Upamo seveda, da čim več dobrega za slovensko zabavno glasbo,« je odgovoril Mario, hkrati pa nam razkril, da bodo v času počitnic ponovili nekaj najuspešnejših projektov (Kdo bi vedel, Vse je mogoče, Vem!). »Temu se ne da izogniti. Med poletjem je produkcije bolj malo, ljudje so večinoma na dopustih, prav tako v PPN jasno piše, koliko oddaj zmoremo narediti v enem letu, in tako se bo večina oddaj nadaljevala septembra. Poleti bomo sicer s ponosom premierno predvajali štiri oddaje Čez planke, v začetku septembra tudi City Games; gre za novo generacijo Jadranskih iger, kjer so slovenske ekipe tradicionalno uspešne. Gledalci bodo videli posnetek Poletne noči, nekaj narodnozabavnih festivalov in koncertov, tako da ne bo dolgčas. Prav tako smo poskrbeli za poletno popotniško serijo Peš po Himalaji, na sporedu bo ob ponedeljkih v juliju; julija se predvaja tudi oddaja Na lepše, nakar se vrne takoj 1. septembra.«

Žiga Culiberg
Galunič je bil prek kratkim med vodenjem MMS precej navihan. Med drugim se je z Lorello Flego pošalil, da so »dekleta kot zaseka. Kamorkoli jo daš zraven, naredi stvar boljšo.«

SPOGLEDOVANJA Z EMO 2018

Če ne bo večjih presenečenj, se nam prihodnje leto znova obeta velika Ema. Galunič je potrdil, da bodo morali vsi izvajalci pripraviti različico skladbe v slovenščini. »O drugih novostih še ne morem povedati nič gotovega, najprej je treba določiti okvire, v katerih bo Ema potekala naslednje leto,« je dodal. Kaj pa razpis, kdaj ga lahko glasbeniki pričakujejo? »Letos najbrž ne bomo tako hiteli in bomo razpis objavili, ko bomo o projektu vedeli kaj več. Vsekakor se skoraj vsi izvajalci prijavijo zadnjih nekaj dni, tako da predlagam, da izkoristijo poletje za ideje in pisanje novih hitov,« je zaključil Mario.