Zabava

FOTO: Uspešno tridnevno Splavarjenje v Radečah

R.T.
26. 6. 2017, 09.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Vožnje s splavom, veliko zabave in smeha je tisto kar je zaznamovalo letošnji praznik splavarjenja.

Sabina Brdnik
Na letošnjem Splavarjenju je šotor pokal po šivih.

Prvi dan dogajanja na 18. Splavarjenju v Radečah privabil športnike, kulturnike in žurerje. Zabavo smo po športnih tekmovanjih nadaljevali pozno v noč z največjo vseslovensko radijsko veselico, Petkovo pumpo in DJ Boštjanom, družbo na odru pa mu je delala skupina Calypso.

Drugi dan tradicionalnega Splavarjenja v Radečah se je začel že dopoldne z nogometnim turnirjem za otroke, na njem se je pomerilo kar 10 ekip iz cele Slovenije. Že v zgodnjem dopoldnevu je zazvenela tudi glasba, zanjo je poskrbel ansambel Prva liga. Atrakcija dneva je bil zagotovo tudi zorbing, šport, ki pri nas še ni tako zelo dobro poznan, včeraj pa so ga mnogi dodobra spoznali. Mlado in staro se je pogumno merilo tudi v rodeu, splavarji pa so ves dan pridno vozili. Popoldan se je pri 35 stopinjah celzija plesalo v ritmu Tria Šubic, zvečer pa je temperaturo dvigovala Aktualova Galama pod taktirko Deana Windischa, ki ga je na odru kasneje zamenjala še priljubljena Lidija Bačić.

Nedeljsko  »finalno dogajanje« se je pričelo na mestni plaži v počasnejših ritmih dalmatinske glasbe, čakajoč na prve nastopajoče, klapo Kampanel iz Dalmacije. Prostor pod šotorom je bil poln po prvi skladbi, zadišalo pa je tudi po mediteranski kuhinji, ko so lahko obiskovalci izbirali med pestro ponudbo morskih jedi. Najmlajše sta animirala brata Malek, glasbeno zabavo pa smo nadaljevali z ansamblom Smeh.

Splavarjenje na reki Savi ima več kot petstoletno tradicijo. Včasih je bila to pomembna dejavnost s katero so splavarji vozili les do Donave v Beogradu, Radeče pa so bile njihovo glavno pristanišče. Danes lahko rečemo, da je nabrežje Save pred gostilno Pr'Veseljak postalo osrednji prireditveni prostor dogodka, ki je v rokah nove organizacijske ekipe vsekakor presegel pričakovanja in privabil ne samo krajane, pač pa tudi obiskovalce širom Slovenije. Tako bo tudi prihodnje leto in komaj čakamo, da se vidimo na Splavarjenju v Radečah 2018!