MIšo Kontrec

Otrok potrebuje mamo in očeta

Teja Pelko
25. 6. 2017, 21.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Marsikdo ne ve, da je Mišo Kontrec pri 20 letih postal oče samohranilec takrat dveletnemu sinu Dominiku. Čez noč je moral odrasti ter se začeti spopadati z vsemi stvarmi, ki jih prinaša vloga očeta in mame hkrati.

osebni arhiv
Mišo in Dominik Kontrec

Z ženo sta namreč ugotovila, da nista za skupaj. Za to, da bo skrb zanj prevzel Mišo, pa so se odločili, ker ona zaradi službe tega ni mogla, sam pa si je zanj lahko vzel več časa, ker je bil v glasbenih vodah, poleg tega so mu pomagali starši.

Mišo je moral pri 20 letih čez noč odrasti in se začeti spopadati z vsemi stvarmi, ki jih prinaša vloga očeta in mame hkrati.

Na vprašanje, kako se spominja teh časov, odgovori: »V bistvu še sam na neki način otrok sem moral začeti vzgajati svojega sina. Menim, da brez mame noben moški ne more vzgajati otroka. Zelo spoštujem ženske, ni vseeno, ali je zraven ali ne. Mama ga je rodila, bolj se spozna na vse. Mama mora biti. A moj Dominik je takrat nekje v meni našel očeta in mamo. Maksimalno sem se potrudil. Ogromno sem se posvetoval s prijatelji in prijateljicami in ti so mi res zelo pomagali. Najina pot je bila prepletena z veseljem, radostjo in danes lahko rečem, da je bila tudi polna ljubezni. Pa niso bili samo lepi trenutki, tudi solze so nama tekle po licih, vendar sva vedno nekako skupaj našla pot iz vseh pasti, ki jih prinaša življenje. V še tako slabi stvari sva znala videti sonce. In danes lahko ponosno rečem, da sem vlogo starša odigral z odličnim uspehom,« nam je razkril Mišo. 

Pop TV
Glasbenik ima zdaj krasno partnerico, s katero ima dva otroka.

POVEZUJE JU TUDI GLASBA
Miša in Dominika ne združuje samo krvna vez, ampak tudi strast do glasbe. Svojo hvaležnost sta izlila v skupni baladi, ki nosi naslov Najina pot.

Ponosen na sina

Dominik je zrasel v pridnega in poštenega fanta, na katerega je oče upravičeno zelo ponosen. Trenutno zaključuje četrti letnik predšolske vzgoje v Ljutomeru. Zdaj dela maturo, potem pa bo šel v Maribor študirat logistiko.

Vsem, ki so se ali pa se še bodo znašli v njegovi situaciji, pa Mišo na srce polaga, naj poslušajo samo pozitivne ljudi in naj poskušajo najti neko žensko oporo. »Mi moški brez ženske pomoči – pa naj mi kdorkoli govori karkoli – res ne moremo narediti tega,« je prepričan glasbenik.