Ljubitelj

Če bi lahko, bi imel skoraj vse živali

Teja Pelko
13. 4. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Voditelj Radia Aktual je že od malih nog obkrožen z živalmi. Doma so imeli papagaja, hrčke, mačke in zajce, zvezdnik je imel še činčilo, nekaj časa pa je vzgajal tudi skakače.

Marko Vavpotič / M24.si
Chilly na sprehodih zelo rada pobira palice in lovi mačke.

Najbolj od vsega na svetu pa si je želel imeti psa. A je moral na prvega čakati kar nekaj časa.

Psička je ime dobila po azijskem likerju Ly Chilly, ne pa po začimbi ali intimnem gelu, kot nekateri – na Klemnovo grozo – zmotno mislijo.

»Res sem si želel imeti psa. Najbolj na svetu. Kot otrok sem pisal in težil vsem dobrim možem, pa sem potem dobil zgolj plišaste. Ja, Božiček, nisem pozabil!« nam je v smehu dejal Klemen, ki je prvega psa, pudlja, le dočakal leta 1994. Leta 2008 se mu je pridružil mešanček Lumpi. Z bivšim dekletom je imel psa Baileyja pasme border collie, ki pa je po razpadu zveze ostal pri njej, kot ji je obljubil že ob samem začetku. Zadnjih pet let pa mu življenje lepša nemška bokserka Chilly, ki jo je dobil v dar od zdajšnje zaročenke Kaje.

CHILLY JE TRMASTA, A ZELO PRISRČNA

»Čeprav je nemška bokserka, ne zna nič nemško. Iskreno, tudi slovensko razume bolj malo. Samo kar ji prav pride. Res je trmasta pasma. So pa nemški bokserji eni najbolj prisrčnih in res prijaznih psov. Vsi se jih bojijo, ker imajo tako velik, potlačen gobec, so pa taki mucki. Še svoje sence se boji. Aja, pa otroke ima zelo rada. Vedno vsakemu otroku preliže prstke, in to samo zato, ker imajo po navadi vse lepljive in umazane od kakih sladkarij,« nam je v smehu dejal Klemen.

Marko Vavpotič / M24.si
Bunderla za Chilly pravi, da je ena trmasta baba.

TEKNE JI VSE – TUDI JABOLČNI ŠTRUDELJ

Voditelj mora sicer zelo paziti na to, kaj zaužije Chilly, kar pa mu ne uspe vedno. »Že tako je to pes, ki veliko in glasno prdi (in smrči), kar, roko na srce, včasih tudi prav pride, potem se pa stvari zapletejo s prehrano. Je pa zanimivo, da čeprav jo na primer govedo čisto uniči, je zadnjič jabolčni štrudelj, ki ga je ukradla s kuhinjskega pulta, ni čisto nič napihoval, barabo, hehe. Poleg štrudlja pa je iz kuhinje že ukradla in seveda pojedla ajdove štruklje, čebulo, krompir ... Enkrat je načela mamino pečenko. Ne bi opazili, če ne bi videli mastnih tačk. In ko kdo pride na obisk, najprej preveri, kaj je v vrečkah in torbah. Hehe, ja, no, taka je gorenjska vzgoja,« se je pošalil voditelj.

ČE BI IMEL MOŽNOST, BI IMEL DOMA SKORAJ VES ŽIVALSKI VRT

Klemen obožuje živali. Če bi bil brez omejitev, bi imel še kakšno kapibaro, kakšno veliko ptico, mogoče kakaduja, kakšnega velikega kuščarja, pa eno debelo veverico  slednje se mu namreč zdijo še posebno prikupne.