Poslovila se je od MasterChefa

Označila jo je za prepotentno, ona pa Almi sporoča to!

D. B.
31. 3. 2017, 07.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sinoči se je morala iz šova MasterChef Slovenija posloviti Nina Plahčinski Drobne. "Nisem razočarana, ampak ponosna," pravi.

Pop TV

Je bila vaša izločitev zaslužena?
Izločitev iz oddaje MasterChef, kdo si jo pa želi? Po svoje sem si jo zaslužila, po svoje ne, saj sem kljub vsemu pokazala kar nekaj znanja. Glede na to, da nisem "profi" kuharica in tudi po izobrazbi ne in da črpam znanje izključno iz same sebe, menim, da sem se kar dobro pripravila na izzive. 

Ste zelo razočarani?
Razočarana, zakaj? Ponosna sem, da sem bila izbrana za kuhanje v MasterChefu. Še sanjalo se mi ni, da me bodo izbrali. Zame je bil to nov izziv in nova priložnost v življenju, da obenem preizkusim samo sebe. 

Alma je bila šokirana, ko je spremljala vašo pripravo sladice v čokoladni skodelici. Zakaj se niste držali recepture?
Recepture za čokoladno skodelico sem se držala v celoti. Vendar se sprašujem, kako da čokoladna skodelica ni uspela niti enemu izmed nas. Mogoče smo se vsi napačno lotili priprave temperiranja čokolade ali pa skodelico morda premalo časa hladili. 

Preberite tudi, česa Salome v MasterChefu ni več prenesla. Kliknite tukaj!

Kaj sporočate Almi, ki je vašo pripravo omenjene sladice označila za prepotentno?
Almi sporočam, da jo kljub mojemu "kiksu" priprave sladice in ne glede na njeno pripombo enako cenim kot pred oddajo. Vsak je strokovnjak na svojem področju. Eno je nastop v oddaji zaradi gledanosti občinstva, da te malo "šinfajo", drugo pa realen stik s kuharskim mojstrom in ocenjevalcem jedi, ko se kamere ugasnejo. 

Pravite, da ne marate lažnivcev in tistih, ki skušajo na "prefrigan" način dokazati, da so najboljši in vedno dobro pridejo skozi. Ali bi lahko te lastnosti pripisali kateremu izmed tekmovalcev v MasterChefu?
Te lastnosti sem poudarila, ker jih dejansko v življenju ne prenesem. Ne upam si trditi, da je kdo od sotekmovalcev s takšnimi lastnostmi, kot sem že rekla, vse enako cenim. Vsi smo prišli v tekmovanje z enakim namenom, da se imamo lepo, da se razumemo, se zabavamo, kljub temu da med sabo obenem tudi tekmujemo. 

Kako je vašo izločitev iz tekmovanja komentirala hči Špela?
Špelca je bila zadovoljna že s tem, da sem bila izbrana med toliko prijavljenimi za sodelovanje v Masterchefu. Kot je večkrat poudarila, je zelo ponosna name. Izpada ni posebej komentirala, saj ve, da sem kljub vsemu dosti pokazala. 

Po poklicu ste zdravstvena administratorka. Si želite spremeniti vašo poklicno pot?
Moj poklic je včasih prijeten, včasih pa zaradi okoliščin (delo v bolnišnici) tudi napet in zahteven. Poklicno pot sem že večkrat želela preusmeriti, ker poklic administratorke ni moj sanjski poklic, vendar očitno še ni prišel pravi čas. 

Dejali ste, da se po koncu tekmovanja vidite v kakšni gostilni ...
Hotela sem najeti gostilno in v njej ljudem nuditi domačo hrano, pravzaprav jedi moje babice, to moram spet poudariti. Mogoče se mi želja izpolni kdaj v prihodnosti, vsekakor stremim k temu.