Zabava

Princ Oscar upihnil svojo prvo svečko

sn
11. 3. 2017, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Fototgrafije povedo več kot tisoč besed. In vsaka dokumentirana podoba najmlajšega člana švedske kraljeve družine je nov dokaz, kako je Oscar zadovoljen in očitno ljubljen fantiček.

TRCS
O tem, kako je Oscar med Švedi priljubljen, govori tudi porast novorojenčkov s tem imenom. Lani jih je bilo skoraj osemsto.

Praznovanje prvega prinčevega rojstnega dne je seveda potekalo na njegovem domu – v razkošni stockholmski palači Haga.

TRCS
Ker Victoriina sestra princesa Madeleine, ki z možem in otrokoma živi v Londonu, ni mogla priti, bodo praznovali še enkrat.

Ob njem so se zbrali vsi družinski člani: mama – prestolonaslednica princesa Victoria, očka – princ Daniel, sestrica – princesa Estella, babica  – kraljica Silvia in tako naprej do sorodnikov tudi po očkovi strani.

TRCS
Celo ime in popoln naziv enoletnika je princ Oscar Carl Olof, vojvoda Skanski.

Glavna zvezda

A na uradnih fotografijah, ki so ob njegovem rojstnem dnevu obšle svet, Oscar nikjer ne pozira s svojo družino, na vseh se široko nasmejan in nagajiv smehlja sam. »Moj sine je že zelo samostojen možakar,« je v šali zapisala njegova mati in dodala: »Seveda pa se v zadnjem času kar naprej smeji, saj ima kaj pokazati – kar štiri spodnje zobke.«

TRCS
Oscar je v fotografiranju očitno užival.

Preprosti

Tako preprosta tortica s povrhnjico iz zapečenih beljakov kot modra svečka na njej in običajni visoki otroški leseni stolček, kakršnih je na svetu v uporabi na tisoče, so še eni od znanilcev, da švedski kraljevi podmladek za zidovi palače živi zelo vsakdanje življenje. Iskreni nasmeški malega Oscarja pa obenem povedo tudi, da je to življenje srečno.