Pojasnilo

Madonna ni mislila razstreliti Bele hiše

J.P.
23. 1. 2017, 09.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pevka se brani, da je bilo izrečeno zgolj metafora. Ameriška tajna služba bo menda vseeno preverila njene trditve.

Profimedia
Na svojem instagramu je pojasnila, da ni nasilna oseba in da ne podpira nasilja.

V soboto so v Washingtonu, D.C. korakale ženske. Protest je bil največji z inavguracijo povezani protest v ameriški zgodovini.

Pojasnilo dan pozneje

Udeležila se ga je tudi Madonna (58) in čeprav ni bila na seznamu govornikov, je vseeno poprijela za mikrofon. Spregovorila je o svoji jezi zaradi zmage Donalda Trumpa, večkrat je mastno zaklela in priznala, da je razmišljala, da bi razstrelila Belo hišo. Na koncu je spoznala, da dejanje ne bi spremenilo ničesar.

V nedeljo pa je na svojem instagramu pojasnila, da ni nasilna oseba in da ne podpira nasilja. Zato noče, da bi bil njen govor razumljen narobe. Kot je zapisala, je govorila metaforično – hotela je sporočiti, da obstajata dva vidika. Eden temelji na upanju, drugi na jezi in ogorčenju, kar je občutila sama. Vendar pa se zaveda, je nadaljevala, da jeza ne reši ničesar. Če se že hočemo spremeniti na bolje, se moramo za ljubeznijo, je še zapisala.

Preiskava bo

Predstavnik ameriške tajne službe za stike z javnostjo je dejal, da so z Madonninimi besedami seznanjeni in da bodo sprožili preiskavo. Ali jo bodo tudi preganjali, bo odločilo tožilstvo.