Mis Universe

Lucija zaradi hitenja na ustni zagovor vaj dobila kazen

tp
18. 11. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Lucija Potočnik je varna voznica, obožuje pa tudi adrenalinsko vožnjo

osebni arhiv
Lucija je vozniški izpit opravila pred sedmimi leti.

Mislinjčanka je zaradi številnih obveznosti, ki jih ima kot aktualna mis Universe Slovenije, veliko na poti.

Pred kratkim je 25-letnico doletela dolžnost ponovne registracije avtomobila. Na tehnični pregled se je odpravila mirna in prepričana o tehnični brezhibnosti svojega avtomobila, saj ga redno servisira. Gladko je potekal pregled zavor, ročne zavore, izpušnih plinov in obvezne opreme, zataknilo pa se je pri svetlobnih virih. Ugotovili so namreč, da nima osvetljene zadnje registrske tablice in da ima pomanjkljivo osvetlitev na sprednjih lučeh. Tehnični pregled je študentka pedagoške fakultete kljub temu opravila, mora pa ugotovljene pomanjkljivosti odpraviti v roku 15 dni, kar bo tudi storila.

Čeprav lepotica za volanom preživi ogromno časa, na srečo za zdaj ni imela prometne nesreče. Je pa dobila kazen zaradi prehitre vožnje. Na dan ustnega zagovora vaj se je namreč zjutraj prepozno zbudila, zato se je bala, da bo to obveznost zamudila. Drugače je zelo varna voznica.

Obožuje tudi adrenalinsko vožnjo in dobre pospeške, vendar le na urejenih dirkališčih in z dobrim avtomobilom. Lucija spremlja tudi razvoj avtomobilske tehnologije. Vesela je, da je imela možnost preizkusiti samodejno vzvratno parkiranje avtomobila. Če ne bi stanovala v nekoliko hribovitem predelu, bi si omislila avto z avtomatskim menjalnikom, saj je vožnja z njim bolj varčna in prijetna, tako pa je zanjo bolj primeren avtomobil s štirikolesnim pogonom.