Slavnostno

FOTO: Elita na Kresni noči

bp
27. 6. 2016, 21.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na 16. tradicionalni Kresni noči Lions kluba Ljubljana Iliria s filantropskim značajem se je zbralo več kot 300 uglednih gostov, ki so podprli lionistično humanitarno poslanstvo.

mediaspeed
Povabljence so s svoji plesnimi koraki očarale članice beloruskega državnega plesnega ansambla Haroški.

Zbrane goste sta na Kresni noči pozdravila predsednik kluba Lions Iliria Gregor Benčina ter guverner Zveze Lions klubov Slovenije Branko Dolenc, ki je ob prihajajoči stoletnici lionizma v svetu predstavil pomen te največje humanitarne organizacije na svetu in tudi v Sloveniji. Lions klub Ljubljana Iliria, kot je poudaril predsednik Gregor Benčina, svojo pozornost namenja predvsem otrokom, ki živijo v težkih družinskih razmerah in jim primanjkuje sredstev za normalen razvoj. S ponosom je poudaril, da so med dozdajšnjim delovanjem podprli številne posameznike, družine in dobrodelne projekte, letos pa bodo ob 16. obletnici delovanja v dobrodelne namene namenili 16 tisoč evrov. Nagovor je zaključil z mislijo, da bogastvo ni v tem, kar imamo, ampak v tem, kar dajemo drugim.

Lionistična Kresna noč ob svojem osnovnem filantropskem poslanstvu vsako leto izpostavlja in predstavlja kulturne in umetniške presežke izbranih držav. Pod državo sogostiteljico tega dogodka se letos podpisuje Belorusija, zato je goste pozdravil tudi veleposlanik Republike Belorusije, nj. eksc. gospod Aleksandr Khainouski.