Rosvita Pesek

Slovo v solzah

sn
27. 6. 2016, 19.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Voditeljica Odmevov Rosvita Pesek je ena od tistih televizijk, ki ne more narediti niti koraka, da ji mediji ne bi sledili. Samo sprememba pričeske je pri njej že razlog, da polni naslovnice revij.

M24.si
13 let je Rosvita živela v Repnjah, Mitja se ji je pridružil kmalu po vselitvi.

Tokrat pa je informacija, da prodaja hišo v Repnjah pri Vodicah, v kateri je s partnerjem Mitjo Ferencem in sinom Filipom živela več kot desetletje, sprožila val ugibanj, kaj bi bilo vzrok temu. Celo razmišljanje, da je za prodajo hiše kriv konec ljubezni med njo in Mitjem, je našlo veliko ušes, ki so prisluhnila … in verjela.

Vzroki so praktične narave

Zdaj, ko je hiša dokončno prodana in selitev v Ljubljano že poteka, je tudi jasno kot beli dan, da se Rosvita, Mitja in Filip selijo skupaj. Razlogov za selitev je več. Proste trenutke najraje preživljata na morju, za brkljanje okoli hiše, ki ga je bilo v Repnjah glede na zeleno zasaditev in celo majhen ribnik vsekakor veliko, pa zmanjka časa.

Drugi razlog je, da imata oba vse svoje delo vezano na prestolnico – tako televizija, kjer dela ona, kot filozofska fakulteta, kjer je zaposlen on, sta v centru Ljubljane, kjer ni niti parkirišč. Zdaj se bosta v službo lahko napotila peš ali s kolesom. Tretji razlog pa je povsem njen: povečan obseg delovnih obveznosti. Že nekaj časa ni samo voditeljica Odmevov, ampak tudi ena od treh urednikov oddaje, za konec leta pa napoveduje še dokumentarni film. Življenje se ji bo torej na TV SLO dobesedno preselilo. 

Mateja Jordovič Potočnik
Kakršnakoli namigovanja na njuno zvezo že letijo, dejstvo je, da njuna ljubezen cveti.

Čustveno slovo

Ob odhodu iz vasi sta Rosvita in Mitja pripravila za sosesko tudi poslovilni večer. Manjkal ni nihče od povabljenih, saj so se v dolgih letih med njimi stkale prijateljske vezi. Sosedje so prinesli darila, ki jo bodo spominjala na čas, ki ga je preživela med njimi … in za katerega je med nagovorom priznala, da je bil prečudovit. Kaj dosti sicer ni mogla povedati, saj so jo premagale solze ganjenosti, Mitja pa je v slovo sosedom raje zaigral na kitaro in zapel nekaj pristnih slovenskih skladb. Ne nazadnje je bil tudi zaradi svoje dobrovoljne narave in pripravljenosti, da z glasbo popestri večere, med vsemi krajani močno zaželen gost.

Ločitev ali poroka

Glede namigovanj, da ljubezni med njima ni več, Rosvita in Mitja za medije nista spregovorila, je pa ona na družbenem omrežju s fotografijo prepletenih prstov in nedvoumnim besedilom povedala vse: »Ženske štejemo. Veliko. Prve prijateljice. Prve ljubezni. Prve službe. Dneve do poroke. Dneve do poroda. Prve korake prvorojenca. Prvi vrtec in prve šolske ocene. Prve koše. Naenkrat smo same že 40. On že 50.Potem On prvič prešteje leta do penzije. Čisto na skrivaj še sama.In lepe sončne sobote sediva na skali. Drživa se za roke. In štejeva skupaj. Najine prste. In ugotoviva, da jih je že premalo za vsa najina skupna srečna leta. 11.«

Število všečkov, ki jih je zapis dobil, je seglo proti 1600, kar jima je verjetno pobožalo srci in duši, da večina ljudi ne le privošči, temveč srečo privošči.

Nenavaden pa je bil tudi Rosvitin odgovor na naše vprašanje, ali sta z Mitjem, tako daleč od ločitve, torej bliže poroki … Ni namreč odrezavo pojasnila, da zasebnosti ne komentira, možnosti za poroko niti ni zanikala, s precej grlenim glasom je dejala le: »Kdo ve, kaj prenesejo prihodnji meseci …«