KINGSTON

FOTO: Nihče ni klical 113

Alesh Maatko
27. 6. 2016, 13.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ko je Slovenijo ponekod zalival dež, je Idrija ponudila topel poletni dan in tako fantom iz skupine Kingston postregla s prekrasnim uvodom v praznični večer na idrijskem glavnem trgu.

Robert Zabukovec
Kingston so prav gotovo slovenski glasbeni fenomen, ki s svojo pozitivno glasbo in nastopi združuje različne generacije poslušalcev, ki v teh časih pogrešajo kanček pozitive in upanja v boljši jutri.

Na dolgo pričakovani veliki koncert ob 22-letnici skupine Kingston se je zgrnilo več kot 2000 obiskovalcev, ki so s Kingstoni dihali, noreli in skakali od začetka do konca dveinpolurnega koncerta. Večer skupine Kingston je otvoril Plesni klub Idrija, ki je izvedel koreografijo na njihovo zadnjo uspešnico Alle Alle. Reno, Dare, Zvone, Dejan in Klemen so svoj nastop začeli  suvereno s skladbami Pusti soncu v srce, Ko bo padal dež, Tropikana klub in drugimi, vrhunec prvega dela koncerta pa je bila zagotovo izvedba aktualnega hita Alle Alle, pri katerem sta se odlično razpoloženi ekipi pridružili atraktivni brazilski plesalki Janis in Jamil. 

KLEMEN BUNDERLA

Vzdušje se je nato le še stopnjevalo. Na oder je prinorel Klemen Bunderla in Cela ulica nori, eden Kingstonovih ponarodelih hitov, je zvenel še bolj noro. Uigran tim večnih zabavljačev je nato postregel še s paleto ostalih uspešnic, pri katerih jim je publika z glasnim prepevanjem lajšala delo.

VRELIŠČE

Večer je doživel vrelišče s prihodom Pera Lovšina, ki je v Idrijo prišel z drugega koncerta in tako dobesedno stopil iz avtomobila na oder. Pero je s Kingstoni zapel njihovo skupno skladbo Dekleta, nato pa še nekaj svojih največjih hitov. Povsem nepričakovano se je na odru znašel tudi glavni igralec v zadnjih treh videospotih Kingstonov, Matjaž Javšnik, ki je »natresel« nekaj anekdot, povezanih s člani skupine. Med drugim je dejal, da sta se, ko sta bila z Daretom še mlada pankerja, v Knafljevem prehodu stepla za »flašo« vina. Ali je to res ali ne, vesta samo onadva.