Zabava

Mario ve, v kaj se spušča

Alesh Maatko
20. 2. 2016, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Če smo pretekli teden v poprock večeru prisluhnili večinoma mladim glasbenikom, bomo na večeru popevk slišali deset bolj kot ne znanih in preverjenih imen iz sveta glasbe.

Žiga Culiberg
Gostitelj večera Mario Galunič si želi, da bi med popevkami slišali več energičnih skladb, in ne le balade.

Popevka je drugi festivalski večer na Dnevih slovenske zabavne glasbe (DSZG), na njem bo svoje popevke ob spremljavi velikega revijskega orkestra predstavilo deset izvajalcev.

Na festivalu, ki bo tudi tokrat potekal v televizijskem studiu nacionalne televizije, bodo nove popevke predstavili: Eva Černe – Dvigni glas, Lea Bartha – Razširjam roke, Flora in Paris – Naša bajta, Nuša Derenda – Grafit, Eva Boto – Kaj je to življenje, Irena Vidic in Gregor Ftičar – Prihajam k tebi, Eroika – Za vse življenje, King Foo – Začaraj me, Eva Hren – Počasi ter Tinkara Kovač in Anika Horvat – Po zimi. Vsi izvajalci bodo nastopili ob spremljavi velikega revijskega orkestra RTV Slovenija.

Žiga Culiberg
Alex Volasko je osvojil gledalce in poslušalce v prvem poprock večeru, in sicer z avtorsko skladbo Pesem in poljub.

FESTIVALSKE NAGRADE
Po predstavitvi vseh desetih popevk bo strokovna žirija izbrala tri superfinaliste. Po ponovni predstavitvi finalistov bodo gledalci in poslušalci s pomočjo telefonskega glasovanja izbrali zmagovalno skladbo festivalskega večera Popevka. Strokovna žirija pa bo ob zaključku večera, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila nagrade za najboljše besedilo, za najboljšo interpretacijo, za najboljšo priredbo in za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca.

Žiga Culiberg
V šov programu bo nastopil tudi glasbenik Andraž Hribar, ki je slavil na Slovenski popevki pred tremi leti.

ŠOV PROGRAM
V spremljevalnem programu bodo nastopili Darja Švajger, zmagovalka občinstva Slovenske popevke 2014, Andraž Hribar, zmagovalec Slovenske popevke 2013, in zmagovalec festivala Poprock. Z venčkom zimzelenih popevk Mlade oči, Med iskrenimi ljudmi in Dan ljubezni se bodo vsi izvajalci poklonili Dušanu Velkaverhu, nedavno preminulemu legendarnemu besedilopiscu, ki je pomembno zaznamoval zlato dobo slovenskega glasbenega ustvarjanja, s svojimi zimzelenimi besedili pesmi pa trajno pustil sled v slovenski popevki.

Žiga Culiberg
Svojo zmagovalno popevko Sončen dan bo predstavila tudi Darja Švajger, ki je nazadnje prepričala občinstvo.

ZADNJI ZMAGOVALCI
Na zadnji popevki, leta 2014, je veliko nagrado občinstva za najboljšo skladbo v celoti prejela Darja Švajger za popevko Sončen dan. Rudi Bučar pa je s skladbo Ti prepričal strokovno komisijo.