Zabava

Guns N' Roses napovedali združitev

STA
1. 1. 2016, 08.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Guns N' Roses, ki so kljub kratkotrajnemu vrhuncu postali ena komercialno najbolj uspešnih skupin, se bo združila za letošnji festival Coachella. Po letu 1993 bo to prvi koncert zasedbe z izvirnima članoma, pevcem Axlom Roseom in kitaristom Slashem.

facebook
Guns N' Roses kot skupina ni prenehala obstajati.

Izvirna postava se je julija 1993, ko je v Buenos Airesu odigrala zadnji koncert turneje Use Your Illusion, razšla, krivdo za razpad sta glavna zvezdnika Rose in Slash uperjala drug proti drugemu.

V celoti je skupina izdala šest studijskih izdelkov, ki so dosegli več kot 100 milijonov prodanih izvodov po svetu. Zadnja, Chinese Democracy, je izšla leta 2008. Po večkratnih odlogih se je to zgodilo 15 let po predhodnem albumu The Spaghetti Incident?. Slash pri njegovem nastajanju ni sodeloval.

Guns N' Roses kot skupina sicer ni prenehala obstajati, tako je bila lani, denimo, rezidenčni bend v Las Vegasu z Axlom na čelu. Slash pa se je po tem, ko je omenil težave pri sodelovanju s frontmanom, držal stran od zasedbe.

Skupina naj bi na festivalu Coachella v puščavskem kraju Indio v južni Kaliforniji odigrala dva koncerta. Dogovarjajo se menda tudi za najmanj 25 stadionskih koncertov po Severni Ameriki, vključno v Las Vegasu. Predstavniki festivala in skupine se za komentar na članek, ki je bil objavljen prejšnji teden niso odzvali.

Ameriška zasedba Guns N' Roses je s prvim albumom Appetite for Destruction iz leta 1987 doživela takojšen uspeh. Plošča s skladbami, kot so Welcome to the Jungle, Sweet Child O' Mine in Paradise City, velja za najbolj prodajan debitanski album katerekoli skupine v ZDA, kjer so prodali 18 milijonov izvodov.