Zabava

Novi standardi - dober, boljši, najboljši, Magnifico!

ns
28. 12. 2015, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Priljubljeni Magnifico je še enkrat znova potrdil status enega najboljših slovenskih glasbenikov, saj so bile vstopnice za koncert razprodane že veliko pred dogodkom, ljubljanski klub Kurzschluss pa je pokal po šivih in od pozitivne energije.

Marko Vavpotič
Magnifico je za to priložnost v razprodanem klubu Kurzschluss postregel še z eno poslastico, nastopom ponovno združene skupine Sestre.

Magnifico je spet upravičil svoj sloves in postavil nove standarde svojim mnogim glasbenim kolegom.

Avtor, pevec in ljubljenec množic Magnifico, ki je upravičil sloves najbolj zaželenega slovenskega glasbenika, je na božični večer pripravil svoj tradicionalni koncert. “Jaz v bistvu sploh ne maram teh tradicionalnih koncertov. In si nikoli nisem mislil, da bo moj tradicionalni koncert padel na 25. december,” je povedal Magnifico, ki je za to priložnost v razprodanem klubu Kurzschluss postregel še z eno poslastico, nastopom ponovno združene skupine Sestre.

Marko Vavpotič
Eden in edini, Magnifico, je s svojim koncertom postavil nove standarde.

“Poznamo se že več kot 15 let. Oni so moja intimna družba. In se veselim, da so se po toliko letih osvežile. Prišel je nov član. In mislim, da so dobili neko novo voljo,” je povedal o svojih koncertnih gostih ter namignil, da skupaj že pripravljajo nove skladbe.

KRST NOVE “SESTRE”

Marko Vavpotič
Po mnogih letih so se ponovno združile Sestre, ki imajo novo članico.

Na koncertu v ljubljanskem Kurzschlussu je slovenski krstni nastop doživela nova članica skupine Sestre, ki je zamenjala Daphne (Srečko Blas), to je Michelle oziroma Miha Kavčič, ki je svojo slavo dosegel v prvi sezoni resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek.

Sestre so danes zapisane v zgodovino, saj so prva slovenska drag queen transvestitska skupina. Zrasle so na gejevski sceni v klubih K4 in Tiffany. Nastopati so začele pod imenom Štrumpant'l sisters, kot Sestre pa so Slovenijo leta 2002 zastopale na Evroviziji v Talinu s pesmijo Samo ljubezen.

Tradicionalni božični koncert

Slovenski glasbeni fenomen, Magnifico, ki je prvi dan decembra letos dočakal abrahama, je še vedno v odlični formi. V več kot dve uri dolgi koncertni poslastici je postregel s številnimi legendarnimi uspešnicami in tudi novimi pesmimi, ki jih je od začetka do konca prepevalo tudi razgreto občinstvo.