Zabava

Tik pred zlomom?

A.C./revija Zvezde
13. 12. 2015, 15.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Bolan in utrujen Gašper Tič ne zmore več tako naprej.

arhiv Svet24
Gašper in Nataša Tič

Za tiste, ki se pogosto pojavljajo v medijih, pravimo, da se zdi, kot da skačejo iz paštete. Zadnje čase je tako tudi z Gašperjem Tičem. »Za mano so res naporni tedni in meseci: posnel sem novo sezono Firbcologov, pisal besedilo za Trio, komedijo, ki je v Kopru nedavno doživela premiero in je odlično uspela. Vmes sem se lotil priredbe besedila in režije predstave Moški so z Marsa, ženske so z Venere z Denisom Avdićem, s katerim sva ugotovila, da so odnosi med moškimi in ženskami res nerešljivi. Slišimo vsak skozi svoja ušesa in gledamo skozi svoje oči in velikokrat ne slišimo tega, kar hoče sogovornik povedati, ali pa se tistega, kar nam hoče povedati, bojimo,« razlaga Gašper, ki je tudi pisal in vodil zaključek Borštnikovega srečanja, imel premiero Samorastnikov v MGL, zdaj pa že ustvarja novo predstavo s Primožem Ekartom, Kos plastike, in s Klemnom Dvornikom snema film, v katerem igra odvetnika.

»Nabralo se je precej stvari. Malo sem uničen, ampak vesel, da sem vse izpeljal in bil sočasno avtor besedila, režiser, igralec in voditelj ter snemal še film. Zato nimam časa za zasebno življenje. Vzamem si ga za otroka. Kakšno zabavo še stisnem, a je nato treba naslednji dan plačati davek. Vse manj je energije, pozna se 'leto izdelave', čeprav se še dobro držim,« se smeji.

Do novega leta bo imel še kup predstav. »Ne delam več zaobljub. Toliko se poznam, da vem, kako je s tem. Po novem letu bom šel za 40 dni na post. V tem času se očistim, ne pijem alkohola in jem zdravo. Izgubim od šest do osem kilogramov. Zavedam se, da zase naredim premalo – živim nezdravo, premalo se gibam, ves čas sem v stresu ... Posel je sicer v redu, zasebno pa nisem v najboljši koži. Kljub prehladu imam vsak dan predstavo. Najhujši napori so mimo in zdaj, ko imam 'samo' vajo in predstavo, pa si moje telo želi malo pozornosti in časa zase.«