Zabava

Bernarda in Jože, kot ju ne poznamo

Alesh Maatko
28. 11. 2015, 21.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Narodnozabavni petkov večer s Slovenskim pozdravom je postregel z veliko glasbe, plesa in smeha! V narodni noši sta se predstavila Bernarda in Jože iz nedeljskega Vikend paketa, Darja in Blaž pa sta gostu iz občinstva izpolnila željo – nastopiti v Slovenskem pozdravu.

Žiga Culiberg
Slovenski pozdrav
Predlog za zamenjavo voditeljske vloge
V oddajo sta v narodni noši prikorakala voditelja Bernarda Žarn in Jože Robežnik, voditelja nedeljske popoldanske oddaje Vikend paket. Tako sta se zabavala in dobro počutila, da sta v smehu predlagala, da z Darjo in Blažem zamenjajo voditeljske vloge.

Skozi oddajo so za glasbeno sprostitev poskrbeli številni ansambli in glasbeniki. Mala velikanka, 12-letna Celjanka Mija Anclin, je zapela Lunco Ansambla Lojzeta Slaka. Priljubljeni Ansambel Tonija Verderberja je začel z odlično vižo Kaj bi jaz brez tebe. Ansambel Kolovrat je navdušil z narečjem v poskočni viži Ančka. Vili Resnik je ob spremljavi hišnega benda Poskočnih muzikantov v narodnozabavnih ritmih odpel prirejeno uspešnico Kdo lahko te ljubi kakor jaz. Kot presenečenje večera pa je nastopila še Regina s prelepo prekmursko balado Samo ge te odin čakat. Rudi Šantl, Jožica Svete in Mojca Bitenc so predstavili novo vižo Našemu kralju, ki so jo posvetili Slavku Avseniku. S pesmijo in spomini so tako ustvarjalci obudili spomin na velikana slovenske narodnozabavne glasbe. Ansambel Maj pa je za konec odpel priredbo Henčkove viže Oj, Polonca, ti boš moja.

Žiga Culiberg
Slovenski pozdrav

IZPOLNJENA ŽELJA ZA GAŠPERJA IZ PREDDVORA

In ker ni Slovenskega pozdrava brez presenečenja, sta se tokrat Darja in Blaž odločila izpolniti željo nekomu iz občinstva. Gašperju Seljaku iz Preddvora, solistu in harmonikarju, sta ponudila oder in mu tako izpolnila željo – nastopiti v Slovenskem pozdravu! Zaigral je Slakovega Čebelarja ter navdušil s petjem in igranjem na harmoniko, ki so mu jo posodili Poskočni muzikanti.

Vir: arhiv Svet24
Kot presenečenje večera je nastopila še Regina s prelepo prekmursko balado Samo ge te odin čakat.

Žiga Culiberg
Rudi Šantl, Jožica Svete in Mojca Bitenc so predstavili novo vižo Našemu kralju, ki so jo posvetili Slavku Avseniku.