Zabava

Klapa Rišpet zabavala japonske turiste

A.M.
22. 10. 2015, 21.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Rišpet, ki je v rekordnem času osvojila srca poslušalcev, je po hitih, kot so Kad je pošla ća, Mislin samo na te ter dueti z Mišem Kovačem in Jeleno Rozgo, pripravila novo glasbeno senzacijo.

Hit Records

Tokrat govorimo o melodiji Samo njoj ću pivat, ki zveni zelo neobičajno za klapo, žanru pa pravijo kar dalmatinski reggae.

V novi videozgodbi veseli rišpetovci celo zavihajo rokave in primejo lopate, v Splitu zabavajo Japonske turiste ter balinajo na plaži. Na snemanju se jim je pridružil tudi Joško Čagalj - Jole, ki je dobil vlogo ameriškega turista.

Pesem je precej neobičajna za klapski žanr, ampak to so tudi želeli doseči.

NEOBIČAJNA PESEM

"Pesem je precej neobičajna za klapski žanr, ampak to smo tudi želeli doseči. Ideja je bila, da naredimo veselo zafrkancijo, ki bo ljudem vrnila nasmeh na obraz ter v njih vzbudila željo po plesu in petju. Posebej smo ponosni, da se nam je v spotu pridružil naš prijatelj Jole, ki je prevzel vlogo ameriškega turista," nam je povedal skladatelj pesmi in idejni vodja klape, Pero Kozomara. Jole pa je dodal: "Vsi, ki me poznajo, vedo, da sem vedno zraven, ko je nekje zabava, in ko boste pogledali spot, vam bo jasno, zakaj sem zraven. (smeh)"

SRCE DALMACIJE

Spomnimo. Klape Rišpet ni treba  posebej predstavljati. Splitčani so srce Dalmacije in to tudi dokazujejo. Njihove prelepe starogradske melodije in ritme smo lahko poslušali na razprodanem Aktualovem koncertu ob dnevu žena, kjer so nas odpeljali v čisto svoj, sanjski svet, nekam v Dalmacijo, v poletje ob ribicah na žaru, v poletje. Klapa Rišpet je dejansko ena najmlajših hrvaških klap, saj je bila ustanovljena šele leta 2011, v nekaj letih pa ji je s svojimi avtorskimi skladbami in odličnimi priredbami starih dalmatinskih uspešnic uspelo pridobiti srca in duše vseh, ki so jih slišali tudi v živo.