Zabava

Yoko Ono ob rojstnem dnevu Johna Lennona z znakom miru

STA
9. 10. 2015, 06.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Yoko Ono, umetnica in vdova nekdanjega Beatla Johna Lennona, je glasbenikovo obletnico rojstva obeležila z nenavadnim projektom. Zamislila si je največji znak miru na svetu, v katerega bi se v New Yorku povezalo 10.000 ljudi. Njena želja je bila, da bi se znak miru uvrstil v Guinnessovo knjigo rekordov. John Lennon bi 75 let dopolnil danes.

Wikipedia

Po umetničinih besedah je bil New York ljub Lennonu, "bil je njegov posvojeni dom", je pojasnila. Vesela je, da se je projektu pridružila vrsta njegovih oboževalcev, piše glasbena revija Ultimate Classic Rock.

Znak je v sredo oblikovalo nekaj več kot 2000 ljudi, kar ni zadostovalo za vpis v knjigo rekordov, je pa poskrbel za popestritev dogajanja v newyorškem Centralnem parku.

Na prireditvi je bil prisoten tudi t.i. Lennonov izobraževalni avtobus, ki seboj vozi snemalni studio in po različnih krajih omogoča mladim, da se preizkusijo v snemanju glasbe in videov.

Lennon se je rodil v Liverpoolu leta 1940. S Paulom McCartneyjem, soustanoviteljem Beatlov, se je spoznal v najstniških letih. Leta 1969 je zapustil Beatle, se poročil z Yoko Ono in pozneje z njo ustvaril nekaj albumov. Leta 1980 ga je pred stanovanjem v New Yorku ustrelil Mark David Chapman.