Zabava

Najin dan

alesh.maatko@svet24.si
19. 9. 2015, 13.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Skupina Flora & Paris, ki navdušuje z nežnim vokalom nove pevke Patricije Škof in odlično instrumentalno zasedbo, ki jo tvorijo vrhunski glasbeniki, kot so Matej Fele, Mitja Tori, Blaž Celarec in Jure Tori – letošnji prejemnik najvišje nagrade za kulturo v Občini Zagorje ob Savi, ne počiva.

Menart Records

Slovenska glasbena zgodba je nastala kmalu po snemanju pesmi Najin dan, ki je sicer na debitanskem albumu skupine Jutranja rosa. V novi videozgodbi, ki jo je režiral Marko Duplišak, je skupini uspelo prikazati lepote slovenske obale, ki se čudovito združijo z melodijo pesmi.

TREME NI BILO

Za pevko Patricijo Škof je bilo to prvo snemanje spota, ki sicer pravi, da ni imela treme pred kamero. »Radost in dobro voljo v tej lahkotni pesmi so mi pomagale prikazati moje prijateljice, ki so se z veseljem odzvale na povabilo, da bi nastopile z mano v videu. Verjetno sem bila zato popolnoma sproščena, saj sem med snemanjem opazovala naš čudovit košček obale. To so najbrž začutili tudi mimoidoči, saj so me mnogi pozdravljali in celo zaplesali z nami,« nam je povedala pevka, ki je končala srednjo šolo na Konservatoriju v Mariboru, umetniški gimnaziji, smer klavir in jazz petje. Študij jazza bo Patricija nadaljevala v tujini. Ob Patricijinih prijateljicah Arieli, Evi, Nuši in flavtistki Zali Tirš, ki je posnela flavto za to skladbo, sta nastopili tudi hčerki basista Mitje, Kaja in Anja.

Menart Records

VEDNO DOBRE VOLJE

Drugi člani skupine so imeli nekoliko manj dela, a jim zato ni bilo nič manj vroče kot Patriciji, ki je na žgočem soncu plesala in pela. »Patricija je čudovita oseba, vedno dobre volje, ki je zelo nalezljiva, zato nam kljub vročini ni bilo preveč hudo,« je v smehu povedal kitarist Matej Fele. Pravo presenečenje pa sledi ob koncu videospota, saj so dekleta kar oblečena skočila v vodo. Ob koncu snemanja je skupina druženje na Obali nadaljevala v slogu refrena pesmi »… dobre volje«. Kako so dan zaključili, je opisal basist skupine Mitja Tori: »Komaj smo čakali, da vsi skočimo morje, in ne le dekleta, saj smo bili potrebni osvežitve. Celotna ekipa se je po zadnjem kadru postavila na pomol v Piranu in z roko v roku smo skupaj simbolično skočili v nove pustolovščine.«

TJAŠA JE POSTALA MAMICA

Skupina Flora & Paris, ki je letos dopolnila drugo leto, je glasbeni projekt treh glasbenikov iz priljubljene skupine. Po dolgoletnem ustvarjanju glasbe v Orlekih so si Mitja in Matej ter harmonikaš Jure želeli poiskati nov zvok. Kmalu sta se jim je pridružila bobnar Blaž Celarec in saksofonistka Tjaša Perigoj, ki je trenutno odsotna zaradi nove vloge – postala je namreč mamica.