Zabava

40 ljudi toži slavni dvojčici

mv
17. 8. 2015, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Mary-Kate in Ashley Olsen še vedno veljata za najbogatejši in najbolj slavni dvojčici na svetu, a trenutno jima ni do smeha, saj se je kar 40 ljudi, ki so zaposleni v njunem modnem imperiju, odločilo, da ju tožijo.

Nadure, mobing, delo do onemoglosti – to je le nekaj obtožb, s katerimi se je nekdanja pripravnica modne hiše Elizabeth and James and The Row, ki je v lasti dvojčic Mary-Kate in Ashley Olsen, po pomoč obrnila na sodišče.

Shahusto Lalanije leta 2012 pet mesecev brezplačno delala za slavni igralki, njen primer pa je podprlo še 40 drugih nekdanjih pripravnic. Kanadčanka, ki zdaj tudi sama dela kot modna oblikovalka, trdi, da je delala 50 ur na teden, poleg tega je morala tudi ponoči odgovarjati na elektronska sporočila in zaposlenim pomagati pri zasebnih opravkih.

 »Delaš tako kot zaposleni, čeprav te nihče ne plačuje. Izvajali so mobing. Nekateri so jokali,« pravi Lalanijeva, ki je še razkrila, da je bila najhujša od vseh glavna oblikovalka modne znamke. Odgovorni pri modni hiši vse obtožbe seveda zavračajo.