Zabava

Dalmatinski Rolling Stonesi

Alesh Maatko
9. 8. 2015, 16.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Obiskovalci koncerta Pravljičnih sedem so se glede na aplavze najbolj razveselili nastopa klap Kampanel in Maslina, ki sta sklenili tokratno glasbeno druženje.

M24.si

Ena najpopularnejših klap ta hip – Klapa Kampanel, ki je konec julija na festivalu v Kaštelu s pesmijo Hajde me podsjeti na ljubav osvojila tretje mesto, velja za razigrano, nasmejano in simpatično klapo. Fantje večkrat v šali pravijo, da so vse pesmi dobre, le besedila so včasih »zajebana«. In kot kaže, so tako močno navdušili v Avditorju, da so si ob koncu nastopa, kjer so predstavili nekaj svojih največjih hitov, prislužili stoječe ovacije.

M24.si

GLASBENIK OPRAVIL AVDICIJO KAR NA ODRU

Del druženja je bil tudi Nenad Kumrič Charlie, ki je znan po pesmi Vitar u jidra. V Portorož je prinesel nekaj mediteranske in latino glasbe, ne nazadnje pa je kar na odru prestal Aktualov izziv in prejel potrdilo o opravljeni avdiciji za radijskega voditelja. A Nenad ni bil edini, ki ga je čakala naloga. Vlado Kalember je namreč sprejel Anitin izziv ter poskusil avtohtono primorsko vino refošk. Tako je dobesedno prepeval z okusom vina na ustnicah (Vino na usnama).

M24.si

Vlado, ki je znova očaral z največjimi hiti, pa je bil navdušen tudi nad voditeljico Anito, ki nam je po nastopu zaupala: »Moram reči, da sem v časopisu Svet24 pred kratkim prebrala intervju z Vladom Kalemberjem. In priznam, da me je fasciniral in v hipu presenetil s svojo pozitivno energijo, kljub temu da mu v življenju ni bilo vedno postlano z rožicami. Življenje zna vedno pogledati s svetle, pozitivne strani …, tako da všeč so mi takšni izkušeni in šarmantni moški.«

M24.si

SLOVENIJA, OD KOD LEPOTE TVOJE

Za veličasten konec tokratne glasbene pravljice pa so poskrbeli člani najstarejše klape na svetu, ki je se pred davnimi leti imenovala klapa Šibenik. Tudi tokrat niso manjkale njihove uspešnice, kot so Dalmatinac in Ružo crvena, portoroško publiko pa so člani klape Maslina dobesedno kupili s slovensko izvedbo pesmi V dolini tihi ter s Slovenija, odkod lepote tvoje.

M24.si