Zabava

Konec za skupino Bohem?!

K.S.
10. 6. 2015, 13.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Skupina Bohem ni najavila svojega konca. Fantje in dekle že s polnim zagonom ustvarjajo nov material, obenem pa se pripravljajo na prihajajočo obletnico delovanja, ki jo bodo proslavili skupaj z mnogimi velikimi imeni slovenske glasbene scene.

Matevž Kostanjšek

Matevž Kostanjšek

A vseeno pravijo, da je konec. Čas, ko je bila v glasbi pomembna le glasba, je žal preteklost. Ne štejejo več ure, ki jih porabiš za ustvarjanje, snemanje. Šteje, kako zaviti v celofan vse prijeme in ideje, ki si si jih sposodil pri kakšni svetovno znani uspešnici. Šteje odkrivanje tople vode, ki je že zdavnaj odkrita.

A skupina Bohem noče odkrivati tople vode. Nasprotno; sporoča, da je glasba sama po sebi dovolj zanimiva, da ne potrebuje dodatnih primesi. Ob tej priložnosti predstavlja single Atlas želja, kjer je moč slišati prvinskost, mladostniško zagnanost in vse, zaradi česar skupina sploh obstaja. Preprosta ljubezen do glasbe. Konec koncev je ljubezen tudi ena redkih vrednot, ki v nas ohranja človeka v pravem pomenu besede. Ko se cel svet spopada z lakoto, s takšnimi in drugačnimi zarotami, ki to so ali niso, z vprašanjem, komu ponuditi svojo roko in mu pomagati na površje dostojanstva ali nasprotno, ga potisniti še globlje proti dnu, se ob tem postavlja eno samo vprašanje: Kakšen človek si? Boš uničil vse, kar nam je ta svet dal? To se sprašuje tudi skupina Bohem. Odgovore je našla v pesmi Svet, ki nam daje.