Zabava

V Križankah začetek turneje Šank Rock po Sloveniji

M.J.
5. 5. 2015, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Glasbeniki iz skupine Šank Rock, ki so lani ponovno združili moči, bodo nocoj v Križankah zagnali turnejo po Sloveniji. Na koncertu, ki ga bo uvedla zasedba San Di Ego, bodo predstavili nov material ter stare uspešnice. Kot gostje se bodo rockerjem na odru pridružili 6Pack Čukur, Natalija Verboten ter nekdanji kitarist Zvone Hranjec - Đoka.

Marko Ocepek

Šank Rock so se lani ponovno zbrali za ekskluziven nastop na prireditvi Pivo in cvetje. Že na pripravah za nastop so Matjaž Jelen, Bor Zuljan in Cveto Polak začutili, da je čas za nov zagon. K sodelovanju so povabili še bobnarja Romana Rateja in klaviaturista Saša Gačnika - Svarogova.

Zaprli so se v studio in posneli štiri nove skladbe - Restart, Ni sreče brez r'n'r', Vse bo dobro in Ljubezen, resnica, življenje. Na novo so posneli tudi nekaj svojih uspešnic, kot so Pravljica o mavričnih ljudeh, Laški pir, Maček, Ker te ljubim, Radio in Lahka dama, ter vse skupaj izdali na albumu Restart.

Nocojšnji koncert v Križankah je uvod v Šank Rockovo Zlatorogovo turnejo ponosa, na kateri predstavljajo omenjeni album. V sklopu turneje bo skupina nastopila še v Mariboru (12. maj), Radencih (16. maj), Trbovljah (23. maj), Tolminu (26. junij), Dravogradu (3. julij), Ajdovščini (17. julij), Laškem (18. julij), Bovcu (22. avgust), Dornavi (30. oktober) in Velenju (26. december).

Šank Rock so nastali v 80. letih minulega stoletja. Leta 1987 so izdali prvi album Pridite na žur in zasloveli z istoimensko uspešnico. Pozneje so posneli več albumom in uspešnic, kot so Rockerji, Le 17, Jaz nimam noč za spanje in Puščava sna.

Leta 1998 so sporazumno prekinili delovanje, a so se leta 2002 ponovno zbrali in se predstavili v radijskem etru z uspešnicami Hvala za vse, Delam, kar paše mi, Dej bolj naglas, Dej se mal nasmej, Nekaj pod kožo in Senca sebe. Po devetih letih so se ponovno razšli, lansko leto pa jim je prineslo novo prelomnico in nov zagon.