Zabava

Rok Žlindra združil moči s Slavkom Ivančičem

am
29. 4. 2015, 15.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ansambel Roka Žlindre je svojo glasbeno pot začel na festivalih domače glasbe in leta 2010 skupaj s primorskimi Kalamari odnesel zmago na Emi.

Osebni album

Da so Ribničani in Primorci super kombinacija, se je že pokazalo s sodelovanjem Kalamarov in Ansambla Roka Žlindre. Zdaj pa so Ribničani združili moči še s Slavkom Ivančičem. Priredbo pesmi Dober dan je Ansambel Roka Žlindre posnel skupaj z odličnim prvim glasom Primorske, Slavkom Ivančičem. Njegove pesmi, njegov glas, njegova preprostost so ansamblu že dolgo všeč, zdaj pa so presrečni, da so predstavili skupni projekt.

Promo foto

»Ideja je rastla dolgo časa in končno je tukaj,« ponosno pravijo člani. »Kakor da se sliši glas morja, kdo igra, kdo igra ...« Le kdo ne pozna teh verzov priznane pop skladbe avtorja Danila Kocjančiča? Ker je pesem sama po sebi dobra, že skoraj zimzelena, nabita z energijo in bilo je čutiti, da bi dobro zvenela v polki. Odločili so se, da jo predstavijo v narodnozabavni verziji. Omenjena ideja in drugačna verzija je bila všeč tudi Slavku in snemanje v studiu Mihelič v Sodražici je steklo hitro, za priredbo pesmi Dober dan pa so v studiu posneli še videospot.

Arsen Perić

Spomnimo. Letos teče deseto leto od uradnega začetka Ansambla Roka Žlindre. V teh letih so izdali uspešnice, kot so Narodnozabavni rock, Lupčka mi je dala mala, Moj Pepi, Zate, Zanalašč, Srce pa še vedno hrepeni ter mnoge druge, letos so izdali tudi svojo peto zgoščenko. Slavko Ivančič pa praznuje 40 let glasbenega udejstvovanja, zato je lani priredil veliki koncert v portoroškem Avditoriju. Prepeval je pri skupini Faraoni, pozneje nastopal kot pianist znanega pevca Danijela Popovića, na pobudo žal že preminulega Danila Kocjančiča pa se je pridružil tudi skupini Bazar. Pred leti se je odločil za samostojno kariero in za sabo pustil številne hite, kot so Dober dan, Črta, Solinar, Kar je res je res, Ko mene več ne bo in druge.

Mediaspeed, Promo foto zasedbe