Zabava

Stephen Hawking posodil glas za pesem Galaxy Song

STA/J.P.
15. 4. 2015, 07.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Britanski znanstvenik Stephen Hawking se je lani udeležil turneje legendarne skupine Monty Python, z njimi pa je ob letošnjem dnevu glasbenih trgovin, 18. aprilu, sodeloval še pri skladbi Galaxy Song. Pesem so ta vikend izdali v digitalni obliki in na vinilki, poroča britanski BBC.

Arhiv Svet24

V videu skladbe Hawking, ki je portretiran v z oskrajem nagrajenem filmu Teorija vsega, poleti v vesolje in pluje po njem. Pesem, ki je nasičena s podatki o vesolju, v izvirniku poje Eric Idle in je bila vključena v film Smisel življenja. Pri Monty Pythonu so si zamislili tudi spletno igro, v kateri igralce vabijo, naj "uničijo vse Monty Pythonove asteroide, preden trčijo s Stephenom Hawkingom".

Znanstvenik ima amiotrofično lateralno sklerozo (ALS), bolezen gibalnih nevronov, zaradi katere je skoraj povsem hrom in govori s pomočjo naprave.

Hawkingu, ki slovi po svojemu delu Kratka zgodovina časa, pojavljanje v komedijantskih skečih in šovih ni tuje. Lani je skupaj z ekipo Monty Pythona nastopil na desetih šovih v londonski areni O2. Prav tako se je pojavil v ameriškem šovu The Big Bang Theory ter v Simpsonovih.

V filmu Teorija vsega je Hawkinga igral Eddie Redmayne, ki je bil za vlogo nagrajen z oskarjem. Film je prejel tudi zlati globus ter s tri bafte.

Hawking je zase nekoč dejal: "Živim že pet desetletji dlje, kot so mi napovedali zdravniki. Ta čas sem skušal kar najbolje izkoristiti." Znanstvenik ima amiotrofično lateralno sklerozo (ALS), bolezen gibalnih nevronov, zaradi katere je skoraj povsem hrom in govori s pomočjo naprave.