Zabava

Umrl pevec enega največjih svetovnih hitov

STA/J.P.
14. 4. 2015, 18.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ameriški pevec Percy Sledge je danes umrl na svojem domu v Baton Rougeu v ameriški zvezni državi Louisiana, poročajo tuje tiskovne agencije. 73-letni Sledge si je največjo slavo prislužil s svetovno znanim hitom When a Man Loves a Woman (Ko moški ljubi žensko).

Facebook

Pesem, ki jo je Sledge posnel leta 1966, na lestvici 500 največjih pesmi vseh časov ameriške glasbene revije Rolling Stone zaseda 54. mesto.

"Percy se je leto dni boril proti raku. Danes zjutraj moramo žal reči, da je izgubil to bitko. In izgubili smo dobrega prijatelja in čudovitega umetnika," je po poročanju nemške tiskovne agencija dpa sporočil njegov menedžer.

Sledge je bil pred začetkom glasbene kariere strežnik v bolnišnici, v prostem času pa je prepeval. Eden od njegovih bolnikov ga je predstavil glasbenemu producentu, ki je z njim nato posnel omenjeno pesem. Balada je takoj postala uspešnica, legenda pa je postala konec 80. let minulega stoletja z reklamo o jeansu. Sledge je kasneje imel še nekaj uspešnic, a nobena ni dosegla uspeha njenega prvenca.