Zabava

Poglejte, kaj so San Di EGO naredili z Aleskandrovo Julijo!!!

K.S.
13. 4. 2015, 11.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Izvajanje avtorskih skladb daje skupini dušo in izraz, besedo in moč. Avtorska glasba je tista, ki glasbeno skupino naredi stilsko edinstveno in prepoznavno. Kar pa dodatno zaznamuje njeno tehniko in talent so pa zagotovo priredbe.

Dallas

Fantje iz skupine San Di Ego se tega dobro zavedajo, saj so izrednemu, a skoraj nepričakovanem uspehu njihove priredbe pesmi 'Stayin' Alive', ki so jo izdali pred dvema letoma, sklenili, da je ponovno prišel čas, da svoje oboževalce presenetijo s skladbo, ki bo takoj prepoznavna, čeprav predstavlja za njih izziv:

1. Gre za res slovenski komad.

2. Gre za balado.

»Del nagrade za vsakega avtorja je tudi to, da drugi izvajalci kdaj obdelajo, posnamejo in izvajajo kakšno njegovo delo. Pesem 'Julija' je bila že nekajkrat prirejena za pevce in skupine, ki imajo drugačne glasbene in glasovne izraze kot ga ima moj prvotni kantavtorski original. Take priredbe so najbolj uspešne takrat, ko izvajalec ali skupina priredbi doda njim lasten karakter in prav to je prepričljivo uspelo skupini San Di Ego. V njihovi izvedbi 'Julija' postane suverena power rock balada, ki so jo San Di Ego premierno izvedli v ljubljanskem Orto baru,« A. Mežek

San Di Egovci tokrat častijo melodično Mežkovo poezijo 'Julija', skladba, ki v njihovi rockerski verziji dobiva novo moč, a ne izgublja nežnosti in osveži njihovo podobo hard rockerskih žrebcev: pravi moški so tisti, ki stojijo za svojimi čustvi. Pravi glasbeniki so tisti, ki znajo prepoznat in spoštovat lokalno avtorsko produkcijo.

V tem slogu je posnet tudi videospot, ki fante prikazuje posamezno in skorajda introspektivno v poltemi, v trenutku snemanja komada.

Tako skladba, kot videospot sta bila snemana v znamenitem studiu RSL v Novem Mestu.

Inštrumentalno predstavlja novost - klaviature, ki jih bo ob petju od sedaj naprej tudi v prihodnjih projektih in koncertih, prevzel Sergej Škofljanec.

'Julja' je bila prvič predstavljena na Ortofestu, 9. aprila. Na koncertu je bil tudi sam Aleksander Mežek.