Zabava

Zvezdnik mučil 21-letnika

R.T.
10. 4. 2015, 19.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pred dnevi so skorajda pozabljeni sodni dokumenti razkrili temno epizodo iz življenja hollywoodskega zvezdnika. Jon Hamm je gotovo upal, da zgodba ne bo prišla na plano.

Arhiv Svet24

Sodni dokumenti so razkrili sramoto zvezdnika Oglaševalcev, ki si jo je prislužil začasa svojega študija na Univerzi Teksas v Austinu.

Arhiv Svet24

Hamma bi morali leta 1992 aretirati, a se je pogodil z oblastmi, tako da so vse obtožbe bile umaknjene do leta 1995.

44-letni dobitnik zlatega globusa je bil v drugem letniku, ko je bil v hišo bratovščine Sigma Nu, pozno ponoči poklican 21-letni kandidat. Ko je ta vstopil, so mu takrat 20-letni Hamm in drugi člani bratovščine zlovešče zabrusili, da ga čaka dolga noč. Neimenovana žrtev je morala v okviru sprejetja v bratovščino prestati dve uri brutalnega mučenja. Iniciacijo so odprli s 30 udarci z veslom, nato pa so kandidata za rob spodnjega perila dvignili in ga zibali. Hamm naj bi ga nato odvedel v klet, ga z obrazom zabil v tla in mu ukazal, naj dela sklece. V nekem trenutku naj bi mu tudi stopil na hrbet. Najhujše pa je šele sledilo. Hamm naj bi kandidatu zažgal hlače, žrtev pa ognja ni smela pogasiti – kandidat si je lahko pomagal le s sapo. Na koncu obreda so ga odvedli v sobo, namenjeno zabavam, kjer mu je Hamm menda med noge porinil kladivo, nato pa ga z njim vodil po sobi. Ker s svojim delom tiste noči očitno ni bil zadovoljen, je vdrl v sobo drugega kandidata, ki je moral prestati podobno mučenje.

Jon Hammse je zdravil zaradi odvisnosti od alkohola.

Drugo jutro je mati prvega kandidata tega našla, kako se skriva v omari svoje sobe. Ritnice in noge je imel črne od modric. Čeprav jo je prosil, naj o tem molči – bil je prepričan, da ga bodo člani bratovščine ubili –, se je mati obrnila na policijo. Trije člani so bili obsojeni na tridesetdnevne zaporne kazni, Hamma pa so nasilništva obtožili leta 1991. Celico bratovščine v Austinu so zaradi slabe reklame leto pred tem zaprli. Kot je takrat dejal njen predsednik James Cherry, njihova bratovščina nasprotuje tovrstnemu ravnanju. Hamma bi morali leta 1992 aretirati, a se je pogodil z oblastmi, tako da so vse obtožbe bile umaknjene do leta 1995.