Zabava

Ostanite budni!

K.S.
13. 3. 2015, 12.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Natanko eno leto po izidu tretje plošče Na drugem bregu so Bohem pripravili nov single Ne še zaspat, tokrat brez za njih značilnih godal in udarnih refrenov, a z enako mero pripovednosti in sporočilnosti, kot smo pri bandu že vajeni.

Simon Gašparovič

»Najlažje je okoli sebe poiskati krivce za svoje slabosti, težave, nesrečo, po drugi strani precej težje a tudi bolj navdihujoče pa se je po vsakem padcu pobrati, se boriti in se dvigniti ter dokazati da za dežjem vedno posije sonce , zato ne še zaspat, najdisvoj glas in dokaži, da spoznaš zmage čas«, so povedali Bohem.

Bogat vokalni aranžma ter energičen in dinamičen instrumental dajejo podlago globoki zgodbi, ki še dodatno poudari boemskičar pesmi. Pesem Ne še zaspat bo v pomladnih dneh dobro sedla marsikaterim rokerskim ušesom, prvič že v legendarnem ljubljanskem klubu, kjer bo večer posvečen izključno slovenski glasbi s pridihom izbora, ki je na nek način zaznamoval člane zasedbe in njihove začetke. Pesem predstavlja sredinski rokerski žanr, ki ga dan danes primanjkuje v slovenskem medijskem prostoru. Bohem so se poigravali z idejo, kako na preprost, umirjen način podati globoko zgodbo, kateri smo priča vsak dan vnašem življenju, a obenem ohraniti "rokersko držo", nepredvidljivost in drugačnost, ki band loči od trenutno ponavljajočihkomercialnih trendov. In tako je nastala pesem Ne še zaspat, ki kar kliče k budnosti vseh bohemov in individumov. 

Letos mineva tudi natanko 10 let od izida največje uspešnice skupine On je jaz, ki se na YouTube počasi približuje že milijon ogledom. Skupina Bohem se prvič po izidu njihove tretje plošče Na drugem bregu vrača v Orto bar, kjer bodo 14.3. 2015 premierno predstavili novi single Ne še zaspat. Poleg novega singla in vseh hitov, ki so zaznamovali njihovo več 10 letno delovanje kot so On je jaz, Deveti junij, Kraljica sanj, Romanca, Dan za vas itd. bodo tokrat kot presenečenje predstavili tudi boemske verzije znanih slovenskih pesmi, ki so vsaka v določenem obdobju zaznamovale člane banda. Obeta se popoln večer slovenske glasbe!