Zabava

Prihajata Domen in Jure

TP
4. 2. 2015, 20.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ko je skupina The Drinkers začenjala svojo glasbeno pot, so si njeni člani komaj začeli ustvarjati družine. Na dan so privekali njihovi prvi potomci, ki jih je pokojni glasbeni novinar Filip Kocijančič hudomušno poimenoval The Fruteks.

Arhiv Svet24

Kdo bi si takrat mislil, da bosta ljubka dečka Domen in Jure čez dobrih dvajset let tako odločno in nadvse uspešno stopala po stopinjah svojih drinkerskih očetov – pevca Kolija in kitarista Likarja.

707d2f66c1d7ac3f5160964bb20fc777.jpeg

Domen, ki se je rodil Sandiju Kolencu - Koliju in njegovi tedanji ženi Sonji, je že od malih nog živel z glasbo. Pri njem doma je vedno ropotalo in grmelo tako dolgo, dokler se ni tako zaljubil v muziko, da brez nje ni več znal niti hotel živeti. Kot osnovnošolec je obiskoval glasbeno šolo, kjer se je učil igrati kitaro, nato pa svojo glasbeno pot nadaljeval kot samouk. Že zelo mlad je začel sodelovati z najrazličnejšimi glasbenimi skupinami, kot sta Plato in Confusion, obenem pa je bil dejaven tudi na glasbenih prireditvah, ki se jih je udeleževal kot nastopajoči, večkrat pa se je izkazal tudi v vlogi organizatorja.

b413c760b7c09d1a9cc3c0404bc59d31.jpeg

Lani pa je s prijatelji (Luka Lavrin – kitara, Jure Prašnikar – kitara, Kristian Buovski – bas in Janez Grošelj Želvak – bobni) ustanovil skupino Storm Wheels, v kateri je sam, kot se za sina velikega pevca Kolija spodobi, seveda zasedel mesto prvega vokalista. Fantje so na koncertih dokazali, da vedo, kako se tem stvarem streže, in da še zdaleč ne drži, da rokovska glasba umira. Pevec drinkersov Koli s ponosom zagotavlja, da ga je sin s svojim popolnoma definiranim vokalom že povozil, zato verjamemo, da se bo energija njegovega benda čutila, predvsem pa slišala še daleč in še dolgo.

Jure prav tako stopa po stopinjah svojega legendarnega očeta Roberta Likarja (kitarista skupin The Drinkers in Niet), le da se je on odločil za bas kitaro. S svojo skupino Pink Panker igra podobno zvrst kot njegov oče na začetku kariere, ko je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja deloval v originalni skupini Niet. Slednji so takrat zažigali s komadi, kot sta Lep dan za smrt in Trip in vijolice, mali Jure in njegovi pinkpankerji pa podirajo rekorde v ogledih na spletu s koncertno uspešnico Sazas puši k****