Zabava

Panika zaradi pozabljenih citer

Alesh Maatko
17. 12. 2014, 21.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Priznana citrarka je pred kratkim poskrbela za edinstveno zgodbo, ki jo je razdelila na šest koncertov, na katerih je nastopila s Klapo Gallus in pevko Tejo Saksida.

Arhiv Svet24

Na koncertih, ki jih vodi Tanjina hčerka Ana, izvajajo tako slovenske, ljudske kot tudi dalmatinske pesmi, Tanjo Zajc Zupan pa ob večini pesmi spremlja akademska pevka Teja Saksida, pri skladbah Sunčane fontane, Ne diraj moju ljubav in Dok palme nišu grane pa zraven zapoje in zaigra še Klapa Gallus.

»S Tejo in Klapo Gallus je bilo čudovito sodelovati, saj se hitro znajdemo in rešujemo zadeve, tudi če pride do kakšne nepredvidljive in nepričakovane situacije. S Tejo se samo spogledava in veva, kaj misliva. Zelo sem vesela, da sem jih spoznala, saj so vsi odlični glasbeniki in je z njimi prijetno sodelovati. Vsak koncert je bil drugačen in poseben, uživam v programu, ki ga izvajamo, in se veselim vsakega novega koncerta in dogodivščin, ki nas še čakajo. Februarja nadaljujemo s koncerti in komaj čakam, da 'naštudiramo' še kaj novega,« nam je zaupala Tanja, ki dodaja, da ob turneji seveda ni šlo brez prigod.

Arhiv Svet24

Na koncerte se vedno najprej odpravita Tanjin mož Bogdan in sin Domen, da pripravita vse potrebno, kakšni dve uri pred koncertom pa tja prideta še Tanja in njena hčerka Ana. Ko sta prišli v Velenje, sta najprej pogledali dvorano, garderobe …, nato pa je Tanja vprašala moža, kje so njene citre. Kaj hitro so ugotovili, da citer ni vzel nihče in jih je Tanja pozabila doma. Bogdan je zagnal rahlo paniko in se hotel sam odpeljati ponje, Tanja pa je hitro poklicala brata Jožeta in ga prosila, da jih pripelje v Velenje. Bilo je uro in pol pred koncertom, Jože pa je bil ravno na pohodu na Rašici. Ker se ukvarja z gorskim tekom, je hitro pritekel do avta, se odpeljal v Nožice po citre in v Velenje. Koncert se je začel ob 17. uri, citre pa so prispele v dvorano 15 minut pozneje.

Ana je malo pred šesto hitro spremenila vrstni red nastopajočih, Tanja bi namreč morala nastopiti prva. Potem pa sta najprej nastopila Ansambel Šepet in Klapa Gallus in vse se je dobro izteklo.

Arhiv Svet24