Zabava

Kateremu Slovencu najlepše pristajajo brki

A.M.
12. 12. 2014, 20.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pred kratkim so v stilsko dovršenem lokalu v Ljubljani pripravili zabavo, posvečeno gibanju movember. Z zabavo so želeli spodbuditi moške k puščanju brkov in opozoriti na moške zdravstvene težave, kot sta rak prostate in rak na modih.

Urška Pečnik

Pri besedi movember gre sicer za zloženko slengovske besede »mo«, ki je okrajšava za »moustache«, torej brke, in mesec november. Obvezna »dress code« za moške so bili brki, za ženske pa kravate.

V sklopu dogodka je potekal tudi izbor za najlepše brke, ki ga je ocenjevala strokovna komisija, ki so jo sestavljali, arhitekt in lastnik Egoist Lounge Bara Matjaž Tomažin, voditeljica Pia Pustovrh in pevka Christine Zadnikar.

Izmed vseh zbranih moških z brki so najprej izbrali deseterico, nato pa izbrali šopek treh, ki so jim brki najlepše pristajali. Tretje mesto je pripadlo lastniku modne agencije, Eriku Ferfolji, ki brk sicer ne nosi vedno, ampak si jih je omislil le za to priložnost. Zabave so se udeležili še nekateri znani, med njimi voditelj Bojan Ilijanič, pevec Matjaž Kumelj, stilistka Maja Lazar, fotografinja Ana Gregorič in modna oblikovalka Nataša Belcijan.