Zabava

Doriji predstavili svoj rojstni kraj

Alesh Maatko
10. 12. 2014, 21.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po uspešni predstavitvi novega singla Gustl so Doriji na pobudo zvestih oboževalcev konec novembra obudili Dorijev večer in predstavili svoj novi album Moj rojstni kraj.

Eva Mustafa, Studio Viba

Dorijev večer je prav poseben dogodek, ki ga kvintet Dori organizira že od leta 1999. Po petletnem premoru so na številne pobude oboževalcev sklenili, da nadaljujejo tradicijo in tako znova organizirajo večer za ljubitelje domačih viž in napevov. Na preteklih dogodkih je nastopilo že več kot 100 glasbenih imen, tudi tokrat ni bilo nič drugače. »Tako, pa je za nami tudi 12. Dorijev večer. Naj vam povemo, da smo se na ta dogodek pripravljali kar nekaj časa in vložili veliko energije. Pa vendar nam danes, ko potegnemo črto, ni prav nič žal. Nasprotno, izjemno smo veseli, da smo po petih letih obudili Dorijev večer, in seveda smo tudi zelo veseli, da se vas je zbralo toliko – naših prijateljev, znancev, podpornikov in oboževalcev. Taki dogodki in ljudje nas še dodatno ženejo naprej in dajejo motivacijo za ustvarjanje. Iskrena hvala vsem,« so zapisali člani kvinteta Dori, ki so uspešno obnovili večer, ki jih je izstrelil med domače zvezde.

Eva Mustafa, Studio Viba

Na vprašanje, zakaj so imeli po zelo uspešnem nizu tradicionalnih večerov kar pet let pavze, so fantje odgovorili, da imajo odličen izgovor. V teh letih so namreč vsi člani skupaj »pridelali« kar 11 veseljačkov, ki bodo čez leta nadaljevali njihovo tradicijo. Sicer pa so fantje ta večer izkoristili tudi za predstavitev novega albuma z naslovom Moj rojstni kraj in namignili, da se v naslednjem letu obeta nekaj velikega, saj bodo leta 2015 praznovali 20. obletnico delovanja. Njihov producent in glasbeni kolega Oto Pestner pa je izdal, da ob tem jubileju pripravljajo nov projekt. Fantje še dodajajo, da se obletnice izjemno veselijo ter da bodo praznovali v domačem kraju in Berlinu, kamor je službena pot ponesla njihovega »očeta« – duhovnika Izidorja Pečovnika Dorija, ki je še vedno izjemno priljubljen tudi v Sloveniji.