Zabava

Zaklonišče prepeva razkriva, kdo je Niki

M.J.
12. 11. 2014, 17.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Skupina Zaklonišče prepeva je pred nekaj dnevi v radijski eter poslala zanje malce netipično rokersko balado z naslovom 'Niki je opet tu'. V mesecu oktobru pa so posneli tudi videospot, ki razkriva, kdo je dekle, ki jo na poti domov, kamor se vrača iz širnega sveta, strašijo Zakloniščarji.

Agencija Salamander

Rokerji iz zaklonišča v neobičajno intimni skladbi pripovedujejo o Niki, mladem dekletu, ki se vrača v svoj rodni kraj, potem ko ugotovi, da se v širnem svetu ne cedita med in mleko. A doma je ne čaka nihče, razen strahov in nerazčiščenih travm, ki so jo od tod tudi pregnale.

O novem spotu je pevec Vanja Alič dejal: »Komadu, ki je nekoliko drugačen, bolj ekspresiven, kot so jih poslušalci sicer od nas vajeni, sledi tudi videospot. V njem je manj 'zgodbe' in več 'estetike', ki ji je poseben pečat dala tudi ženska režiserska roka. Ta nas na snemanju sicer ni nič kaj po žensko božala.« Niki je v videospotu upodobila plesalka sodobnega plesa Naomi Novak.

Niki, još lepo mirišeš, a ovde valja se smrad,
ako ništa ne prodaješ, ne vraćaj mi se u grad.
Možeš da plaćeš na sav glas, 
noć je gluva, ne traži spas!
Niki je opet tu.

Videospot je nastal na vlakih in železniških postajah, na neznanih progah ob neznanem času. Režisersko taktirko je vihtela Dafne Jemeršič, ki je kot scenaristka, režiserka in montažerka sodelovala pri številnih slovenskih in hrvaških projektih – od kratkih filmov in videospotov, vse do televizijskih serij in oddaj. Leta 2005 je prejela vesno v kategoriji za najboljšo montažo, leto kasneje pa še viktorja za najboljši dokumentarni film.

Skladba 'Niki je opet tu' je že tretji single z aktualnega albuma 'Samo da prođe demokratija', ki je izšel konec februarja letos.

Zaklonišče prepeva v živo:

14.11. Ravne na Koroške/Kompleks
29.11. Beograd (SRB)/Mikser House