Zabava

Koncert, ki ga ne bodo pozabili

RT
24. 9. 2014, 11.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Zelenem gaju pri Novi Gorici je bilo kljub celodnevnemu dežju in strelam, ki so švigale z neba, peklensko vroče. Razlog? Na zelengajski oder so se vrnili tisti, ki so tam kraljevali v letih, ko je bil rokenrol v Sloveniji na vrhuncu – vrnili so se Šank Rock.

Jože Hvala

Šank Rock so edini slovenski bend, ki se je od svoje ustanovitve leta 1982 in vrhunca uspehov v osemdesetih vse do danes uspešno izognil vsem čerem razburkane glasbene scene. Danes deluje v svoji daleč najboljši »frontni liniji«: Matjaž Jelen – vokal, Bor Zuljan – kitara, Cveto Polak – baskitara, na bobnih je udarni Roman Ratej, na klaviaturah pa virtuoz Sašo Gačnik.

Navdušena Tina Maze

Znano je, da je naša vrhunska športnica že od nekdaj ljubiteljica dobre glasbe. Je pa Tina tudi velika oboževalka skupine Šank Rock, kar je pred kratkim javno priznala, ko je na svojem twitterju napisala: »Rabim vas na štartu! Boste v slušalkah!«

Fantje so na Zeleni gaj še posebej navezani, saj so imeli poleti 1983 tam svoj prvi primorski koncert, ki jim je za vedno ostal v spominu. Vrnili so se na »kraj zločina« in popolnoma razvneli občinstvo, željno pristnega rokenrola. Zeleni gaj se je tako vrnil v čase, ko so bili dobri rokerski koncerti popolnoma razprodani in ko so obiskovalci vsi v en glas prepevali, se družili in se zabavali.