Zabava

Marcelina harmonika zapela do zmage

am
21. 9. 2014, 15.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V društvu za ohranitev kulturne dediščine in podeželja Skaručna so pred dnevi s pomočjo krajanov pripravili tretjo prireditev Vesela harmonika Skaručna 2014.

Prireditev, na kateri je imela glavno besedo harmonika, je odprla godba Vodice pod vodstvom Igorja Dajčmana, vse skupaj pa je – ob prisotnosti narodnih noš iz Društva narodnih noš in kočijažev občine Vodice – v nadaljevanju povezoval Boštjan Meglič, bolj znan pod vzdevkom Peška.

Tekmovanje je tokrat potekalo v štirih kategorijah, zadnja kategorija – harmonikarji, ki pojejo – je lanska novost, ki je navdušila občinstvo in tekmovalce, saj se jih je letos v tej kategoriji prijavilo enajst. Na tekmovanju je letos sodelovalo kar 28 harmonikarjev iz vse Slovenije, od katerih so nekateri zaigrali po eno pesem – v prvih treh kategorijah (omejitev po letih) –, nekateri pa dve, saj so v zadnji kategoriji poleg igranja tudi peli.

Skupno je bilo tako izvedeno 37 pesmi. Po zanimivem in konkurenčnem tekmovanju je komisija v zasedbi Jože Burnik, Andrej Plut in Dominik Krt odločala o rezultatih, obiskovalci pa so lahko uživali ob domačih skladbah. Z glasbeno točko je med drugim navdušil Poštar Peška, nekaj pesmi pa je zaigral še ansambel Marcela In.

V kategoriji do 14 let je slavil Kevin Poredoš, Gašper Seljak v kategoriji od 14 do 40 let in Jože Dolenec v kategoriji nad 40 let. Marcela Barle pa je bila najbolj prepričljiva med harmonikarji, ki pojejo.

Prav tako je postala še najboljša harmonikarica po mnenju občinstva. Vsi tekmovalci so dobili priznanja za udeležbo in sponzorska darila, zmagovalci pa so poleg pokalov prejeli še praktične nagrade sponzorjev. Po prireditvi sta za veselje in ples poskrbela ansambel Marcela In ter Ansambel Tik-Tak.