Zabava

Zdravnica, ki je kriva za smrt priljubljene zvezdnice

mv
19. 9. 2014, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Svet zabave še kar žaluje za komedijantko Joan Rivers, ki je pred dvema tednoma umrla zaradi zapletov med rutinsko operacijo. Njena hči je prepričana, da je za smrt zvezdnice kriva zdravnica Gwen Korovin.

zimbio

Rutinski poseg na glasilkah Joan Rivers je opravila znan newyorška otorlaringologinja Gwen Korovin, ki naj bi med operacijo na zvezdnici opravila biopsijo, zaradi katere je Joan prenehala dihati. Zdravnica namige o tem, da naj bi bila kriva za njeno smrt ostro zanika, trdi tudi, da je posnela sporni 'selfie' z Riversovo potem ko je padla v komo. A hčerka priljubljene komedijantke je prepričana, da je prav Korovinova odgovorna za smrt njene mame.

Kdo je Gwen Korovin

Korovinova velja za eno najboljših newyorških otolaringologinj, na stenah njenega stanovanja pa visi kar nekaj osebnih zahval zveznikov, ki jim je pomagala pri zdravljenju težav z glasilkami. Med njimi so bili tudi Hugh Jackman, Kristin Chenoweth, Julie Andrews, Celine Dion in celo Luciano Pavarotti. Že nekaj časa je bila tudi zasebna zdravnica Joane Rivers, ki se je za operacijo glasilk odločila zaradi hripavosti. Osem dni kasneje je umrla med operacijo, ki jo je opravila Korovinova. Do zapletov naj bi prišlo ko je zdravnica vztrajala pri biopsiji glasilk potem, ko je eden od specialistov na njih opazil nekaj nenavadnega. Riversova je namreč med posegom nehala dihati, zato so jo takoj odpeljali v bolnišnico, kjer so jo dali v umetno komo iz katere pa se ni več zbudila. Korovinova o posegu in domnevni tožbi hčerke umrle ne želi dajati nobenih izjav.