Zabava

Kako so Nini Osenar povečali prsi in Challetu Salletu izklesali trebušne mišice

Tomaž Mihelič
19. 9. 2014, 12.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Mojster ličenja Empera je razkril nekaj zvijač, s katerimi si svetovne in domače zvezde gladijo gubice, povečujejo prsi in poudarjajo trebušne mišice, čeprav jih v resnici nimajo. In za vse to sploh ne potrebujete lepotnega kirurga, dovolj bo že spreten masker, ki bo z različnimi tehnikami senčenja in zanimivimi pripomočki dosegel izjemen rezultat. Takšnih trikov pa si ne zaželijo le ženske, temveč tudi moški.

Hip hip hip, strašni trik

Najpomembnejši tehniki pri lepotnih zvijačah sta temnenje in svetlenje. Če želimo nekaj poudariti, moramo to osvetlili, kar želimo zmanjšati ali skriti, pa potemnimo. To je tehnika chiaroscuro, ki jo je iznašel že da Vinci, pravi Empera in pojasni, kako iz povprečnega dekolteja narediti kipeče nedrje. »Najprej je potrebna prava izbira nedrčka, ki dojke dvigne in zbliža. Za čim boljši učinek morate do konca napeti naramnice, še posebej priporočljivo pa je, da naramnici na hrbtu povežemo med sabo. Tako dobimo dobro izhodišče za ustvarjanje naravnega videza, seveda pa ne smemo pozabiti na bradavice. Če so pokukale izza modrčka, potem ste za odtenek premočno napeli naramnice.« Potem pridejo na vrsto spretne roke, ki z različnimi nanosi osenčijo in osvetlijo dekolte. »Sam uporabljam različne tehnike, od nanosa s čopiči do airbrusha, posebne pištole, ki prši tekoči puder na kožo. Površino dekolteja dobro napudram, da je ten enoten, nato v notranji del, kjer se prsi združijo, narišem levo in desno stranico trikotnika vse do ključnice. To naredim s svetlejšim odtenkom tekočega pudra, zatem pa z istim odtenkom na najbolj izbočenem delu obeh dojk narišem polmesec. Med stranico trikotnika in polmescem nanesem za odtenek temnejši puder od podlage v krivulji dojke in ga do ključnice dobro zabrišem. Pomembno je, da pri svetlenju in temnenju ni videti ostrih črt. Vse skupaj učvrstim s pudrom v prahu ter po želji z bronzerjem in osvetljevalcem še dodatno zasenčim površino, da dobim 3D-učinek. Na koncu za popoln videz še malce osvetlim in zasenčim ključnico,« je natančen mojster, ki zatrjuje, da je s to tehniko mogoče oprsje na videz povečati tudi za dve košarici. 

Zbogom, gubice

Največja nočna mora žensk so vsekakor gubice. Za kratkotrajno slovo od njih obstajajo številni načini.

Brez skrbi, Nina Osenar ni šla pod nož, temveč so fotografije nastale kot modna parodija na lepotne operacije. Empera je s posebnimi učinki poskrbel, da je njen videz z omenjenimi trakovi za dvig obrvi, osenčenim oprsjem in kirurškimi šivi, ki ponazarjajo operacijo silikonskih vsadkov, pretirano plastičen. V novi sezoni oddaje Moj dragi zmore pa je z zgoraj opisano tehniko zapeljiva voditeljica v nekaj trenutkih dobila kipeč dekolte.

»Najprej se lotimo gubic okoli oči. Pri tem kratkotrajnem 'liftingu' uporabljam metodo Marka Traynorja in Arta Hardinga. Svetovno priznana inovatorja sta za hollywoodski svet izumila preproste elastične trakove, ki so na vsaki strani obdani s prozorno plastično nalepko. Pri postopku nanašanja je pomembno, da kožo na sencih dobro očistimo z alkoholom, z glavnikom naredimo prečko okoli glave od levega proti desnemu ušesu, zgornji del las pa spnemo v čop. Te nalepke imajo že same po sebi lepilo, vendar ni tako močno, da bi zdržalo dolgotrajna snemanja, koncerte, intervjuje. Zato na sence in nalepko nanesemo profesionalno akrilno ali mastiks lepilo za kožo. Po slabi minuti, ko se lepilo napol posuši, nalepko močno pritisnemo in jo vmasiramo, da se dobro prime kože. To storimo na obeh straneh, nato pa elastična trakca na temenu povežemo. Zategnemo toliko, da zgladimo gubice, paziti pa moramo, da videz ni preveč umeten. Nalepke pokrijemo s pudrom in lasmi ali lasuljo. Podoben učinek lahko dosežemo tudi z mikroporjem, medicinskim lepilnim trakom, vendar ga lahko uporabljamo le takrat, kadar osebi nadenemo lasuljo, kot je to prikazano na fotografiji. Z zgoraj opisanim načinom lahko odstranimo tudi podbradek in zravnamo vratne gube, kar je dobro vidno na fotografijah mojstrice ličenja Kim Greene, ki je za model uporabila kar svojo mamo.« 

Radiatorji, da te kap

»Pri poudarjanju ali nasploh risanju 'radiatorčkov' je dobro poznati anatomijo trebušnih mišic. Za ustrezen učinek je treba uporabiti pravilne odtenke kremastih ali močno pigmentnih tekočih pudrov. Najboljša je mešanica rjave, sive in rdeče, vse pa morajo biti v kožnih odtenkih. Doseči moramo kar se da realen videz, sicer je lahko videti, kot da ste se namazali z bronzerjem in bo vse skupaj bolj podobno opeklini. Svetlejši puder za osvetljevanje ne sme biti prehladen. Z mešanico rjave, sive in rdeče obrobimo mišice in najlaže je to storiti s čopičem.

Nato črte lepo zabrišemo in na najbolj izbočene dele nanesemo osvetljevalec, ki je lahko svetlejši (kremasti) puder. Vse skupaj utrdimo s pudrom v prahu in z bleščečim osvetljevalcem, bodisi tekočim bodisi kremastim. Osvetlimo le določene površine najbolj izbočenega dela trebušnih mišic, da s tem dosežemo 3D-učinek. Sam najraje delam kombinirano s kremastimi izdelki in čopičem ter airbrushem, uporabim pa tudi kakšno senčko za oči ali puder za senčenje. Pomembno je, da vse nanašamo v slojih: bolje pet tankih slojev pri senčenju in svetlenju kot dva debela, drugače bo vse skupaj videti preveč teatralno,« pojasnjuje strokovnjak in poudarja, da je boljši učinek pri nekom, ki že ima trebušnjake. »Še vedno pa lahko s tem trikom pričaraš želeni videz in zožiš trebušni predel. Podobno si naše zvezdnice ožijo stegna, nosove, čelo ali podbradek,« še dodaja.